Постоянният комитет на Бернската конвенция реши да не отваря досие

...
Постоянният комитет на Бернската конвенция реши да не отваря досие
Коментари Харесай

Струма ще се строи през Кресна без нови екоограничения

Постоянният комитет на Бернската спогодба реши да не отваря досие по въпроса за трасето на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле, което на процедура значи, че няма спънки за реализацията на плана. Решението беше взето на съвещание на Постоянния комитет, което приключи в края на предходната седмица.

Там са били показани резултатите от извършената през август 2021 година задача на Бернската спогодба във връзка със строителството на автомагистрала " Струма " в региона на Кресненския пролом.

Предвижда се основаването на консултативни работни групи от способените институции, природозащитните организации и научната общественост, с ясно избрани задания и правила на работа.

В рамките на тези групи ще бъдат разисквани съществени тематики като запазване на биологичното многообразие, пътната сигурност и социално-икономически въпроси, свързани със строителството и употребата на последния сектор на автомагистрала " Струма " в региона на Кресненския пролом, прецизират от екоминистерството.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР