Постоянният американски представител в ООН Ники Хейли запаши с орязване

...
Постоянният американски представител в ООН Ники Хейли запаши с орязване
Коментари Харесай

САЩ недоволни от слабата подкрепа, която получават в ООН

Постоянният американски представител в Организация на обединените нации Ники Хейли запаши с орязване на финансовата помощ страните, които не поддържат предложенията на Съединени американски щати, съобщи вестник „ Вашингтон екзаминър ".

„ Американският народ заплаща 22% от бюджета на Организация на обединените нации - повече от идващите три страни взети дружно. Въпреки тази благотворителност, останалата част от Организация на обединените нации гласоподава като Съединени американски щати единствено в 31% от случаите през 2017 година, което е с 10% по малко в съпоставяне 2016 година “, съобщи Хейли, цитирайки годишен отчет на Държавния департамент, съдържащ протоколите от гласуванията на 193-те страни членки на Организация на обединените нации.

„ Причината за това е, че ние се интересуваме повече от това да защитим нашите ползи и полезности, в сравнение с от това да бъдем известни. И въпреки всичко, това не е допустима компенсация на нашата инвестиция “, добави тя.

В края на предходната година Ники Хейли разгласи, че Вашингтон ще понижи с 285 млн. $ своя принос за бюджета интернационалната организация за интервала 2018-2019 година, цитирайки като причина „ неефективността и разточителството на Организация на обединените нации “.

„ Президентът Тръмп желае да бъде сигурен, че нашите долари за задгранична помощ - най-щедрата в света, постоянно служат на американските ползи. Надяваме се, че ще успеем да го убедим, че американският народ към този момент не се приема за даденост “, разяснява Хейли.

Според отчета, страните, който най-често поддържат Съединени американски щати, са Израел, Канада, Франция, Англия и Австралия. На другия полюс са Северна Корея, Сирия, Иран, Куба и Венецуела.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР