Постоянните представители на страните-членки на ЕС одобриха четвърти пакет от

...
Постоянните представители на страните-членки на ЕС одобриха четвърти пакет от
Коментари Харесай

Постоянните представители на страните от ЕС одобриха нови санкции срещу Русия

Постоянните представители на страните-членки на Европейски Съюз утвърдиха четвърти пакет от наказания против Русия против лица и компании, свързани с съветската експанзия в Украйна, оповестява в " Туитър " френското председателство на Европейски Съюз. Мерките, които са съгласувани с интернационалните сътрудници, са ориентирани и към разнообразни браншове на стопанската система.

От френското председателство прецизират, че посланиците са одобрили декларация на Световната комерсиална организация за съветската експанзия, която допуска заледяване на статута на най-облагодетелствана нация на Русия, както и на разглеждането на кандидатурата на Беларус за участие в организацията.

По данни на Франс прес в новия лист попада и олигархът Роман Абрамович.

В петък ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че с новия санкционен пакет съветските компании повече няма да бъдат третирани с привилегии в стопанските системи на Европейски Съюз.

Тя сподели още, че ще се работи за заледяване на участието на Русия в Международния валутен фонд и Световната банка, а също ще има гаранции, че тя няма да получава заеми и други облаги от тези финансови институции. Мерките ще влязат в действие след публикуването им в формалния вестник на Европейски Съюз.

Member States Agree New Package of against
— Asharq Al-Awsat English (@aawsat_eng)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР