Постоянните представители на държавите-членки на ЕС не успяха да постигнат

...
Постоянните представители на държавите-членки на ЕС не успяха да постигнат
Коментари Харесай

Държавите от ЕС не се споразумяха за петролното ембарго

Постоянните представители на държавите-членки на Европейски Съюз не съумяха да реализират съглашение за ембарго върху вноса на съветски петрол. Освен Унгария, Словакия, Чехия и България също се оповестиха срещу възбраната на съветския нефт.

Преговорите по този въпрос ще бъдат възобновени в четвъртък, 5 май, заяви „ Гардиън ”, базирайки се на организация Ройтерс, написа БГНЕС.

Припомняме, че Европейска комисия предложи възбрана на вноса на съветски нефт и петролни артикули в Европейски Съюз , откакто Германия даде явен знак, че към този момент поддържа това предложение. Предлаганото ембарго е за закупуване на нефт от Русия през идващите 6 месеца, а за петролни артикули важи до 8 месеца.

Изключение ще бъде направено за Унгария и Словакия, защото те внасят по-голямата част от петрола си от Русия, нямат достъп до море и заради това не могат да получават енергийни запаси по различни пътища толкоз бързо, колкото другите страни от Европейски Съюз. Българската рафинерия в Бургас е благосъстоятелност на „ Лукойл “ и работи със примес от съветски и арабски нефт, главно от Ирак, написа Mediapool.

 

„ Поетапно ще изключим съветския петрол по проведен метод, който ще разреши на нас и на нашите партньори да осигурим различни направления за доставка и да сведем до най-малко въздействието върху международните пазари “, съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в тирада пред Европейския парламент в Страсбург, до момента в който представяше шестия пакет от наказания против Москва.
Руските малките екрани няма да разпространяват „ лъжите на Путин “ в Европа
Урсула фон дер Лайен разгласи, че новият пакет от наказания против Русия ще включва и възбрана за лъчение на трите основни съветски телевизионни канала, поради „ съзнателно разпространение дезинформация “ за обстановката в Украйна.

„ Те повече няма да имат право да популяризират наличието си в Европейския съюз, под каквато и да е форма, било то по кабел, посредством спътник, в интернет или посредством приложения за смарт телефони “, сподели Фон дер Лайен пред депутатите от Европейски Съюз в Страсбург.

Тя нарече телевизионните канали „ рупори, които усилват нападателно лъжите и пропагандата на съветския президент Владимир Путин “. „ Не бива повече да им даваме сцена, с цел да популяризират тези неистини “, добави тя.

Фон дер Лайен съобщи, че съветският президент Владимир Путин би трябвало да заплати висока цена за жестоката експанзия против Украйна. „ Искаме Украйна да завоюва тази война, само че и да бъде способна да се възвърне по-късно. Трудно е да се плануват нужните суми - евентуално ще бъдат нужни няколкостотин милиарда евро, добави тя “, представена от Българска телеграфна агенция. 

Новият пакет от наказания включва ограничения против три банки, в това число Сбербанк. Те ще бъдат отрязани от интернационалната система за междубанкови заплащания SWIFT.
Руският патриарх Кирил може да влезе в санкционния лист на Европейски Съюз
Агенция Франс Прес оповестява, че руският патриарх Кирил може да влезе в санкционния лист на Европейски Съюз.

Новият лист със глобени поради войната на Русия в Украйна включва общо 58 лица, измежду които доста съветски военни, брачната половинка, дъщерята и сина на представителя на Кремъл Дмитрий Песков. Според патриарх Кирил „ съветската специфична интервенция радикално се отличава от войната “, Русия в никакъв случай не е започвала войни в историята си, че не желала с никого да води война, а единствено се защитавала.

Съгласно настоящата процедура в Брюксел планът за наказания първо би трябвало да бъде утвърден от Европейска комисия, а по-късно да бъде показан за разглеждане от посланиците на 27-те държави-членки на Европейски Съюз. След утвърждението Съветът на Европейски Съюз на ниво министри на външните работи следва да утвърди ограничаващите ограничения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР