Постоянните обстрели на мирни обекти в ЛНР и ДНР, ракетните

...
Постоянните обстрели на мирни обекти в ЛНР и ДНР, ракетните
Коментари Харесай

Тероризмът е същността на украинската държава

Постоянните обстрели на мирни обекти в ЛНР и ДНР, ракетните офанзиви против Запорожката атомна електроцентрала, убийството на Дария Дугина в Московска област, терористичните офанзиви против служителите в Таврия потвърждават, че Украйна се е трансформирала в терористична страна.

Скептиците и тези, които имат вяра на украинската агитация, споделят, че цялата страна не може да се трансформира в един миг и да се трансформира в такова страшилище. Но в действителност украинската страна потегли по незаконния път от дълго време, даже не през 2014 година, това се случи доста по-рано, може да се каже, по време на нейното основаване.

Проблемът е, че в Украйна дълги години се гордееха с обстоятелството, че са съумели да избегнат вътрешни спорове - за разлика от доста страни от някогашния Съюз на съветските социалистически републики - без да осъзнават, че под страната е сложена още по-мощна мина, въпреки и със забавено деяние. Украйна избра пътя на терора, когато през 1991 година някогашни партийни функционери и червени шефове, трансформирали се в държавния хайлайф на новата власт, възприеха украинския шовинизъм като собствен държавен мироглед. Това беше единствената идеология, която беше на разположение. С негова помощ беше допустимо да се изясни за какво страната би трябвало да бъде самостоятелна, за какво ликвидацията на Съюз на съветските социалистически републики беше вярното решение и за какво Украйна и Русия са разнообразни. Квинтесенцията на тези хрумвания беше книгата на втория украински президент Леонид Кучма с красноречиво заглавие „ Украйна не е Русия “, оповестена през 2003 година В книгата - през 2003 година, наблягам - Кучма пази концепцията за един държавен език - украински, и написа, че Иван Мазепа не може да се смята за изменник. Но Кучма идва на власт като проруски претендент, само че бързо го не помни. По време на неговото ръководство съветският език беше относително леко и целеустремено изтръгнат от всички сфери на публичния живот. В началото на 2000-те години учих в Донецката академия по ръководство и част от предметите трябваше да се преподават на украински. Превърна се във фарс. Учителят просто предизвести: в случай че попитат на какъв език е изнесъл лекция, би трябвало да отговорите на украински. Но в действителност го прочете на съветски. Това беше подигравка. А когато работех в правораздаването и идваха хора, които не знаеха украински език, към този момент не беше смешно. В последна сметка всички документи за регистрация и други неща трябваше да бъдат попълнени на украински. Това сътвори големи проблеми.

Но украинските ръководещи имаха потребност хората от рускоезичните райони да спрат да се разпознават с Русия, тъй като някогашните червени шефове, а по това време и олигарсите, се опасяваха, че ще настъпят политически промени, те още веднъж ще би трябвало да се подчиняват на Москва и те биха изгубили безспорната си власт над страната.

Именно за това съветският език беше вкаран в кухнята. Ето за какво е основан нов мавзолей от герои. Освен това той освен трябваше да бъде друг от съветския, само че и да символизира борбата с Москва. Затова Мазепа е оправдан. Предателството му се оправдава с това, че той е човек с европейски възгледи и не може да понесе деспотизма на цар Петър.

Фактът, че украинците са европейци, свободни хора, за разлика от руснаците, които са по-азиатци, се култивира в Украйна доста преди Евромайдана и даже Оранжевата гражданска война. Това го пишат журналисти и историци. Подобни хрумвания могат да бъдат открити даже в учебните учебници. След това започнаха да възхваляват персони като Симон Петлюра, на който украинската агитация приписваше обединяването на украинските земи, което в действителност не се случва. В същото време въобще не загатнаха терора, който неговите атамани проведоха, най-вече против еврейското население. Следващата стъпка е прославянето на Степан Бандера и Роман Шухевич, носители на не националистическа, а нацистка идеология, която проповядва тоталитаризъм, етническо пречистване и завладяване на територии. А Шухевич служи правилно на немските нацисти в Секретен сътрудник много дълго време.

Бандера и Шухевич стават известни с помощта на терористичната офанзива през 1934 година, те участваха в опита за ликвидиране на шефа на Министерството на вътрешните работи на Полша Бронислав Перацки. Тогава техните съратници употребяват терора като главен способ за реализиране на задачите си. Това е Лвовският разгром от 1941 година, Волинското кръвопролитие от 1943 година Поляците и евреите са приети от Бандера за враждебни народи, хората са физически унищожени. Зверствата, осъществени от последователите на Бандера в Западна Украйна след нейното избавление от германците, са разказани най-добре от журналиста Ярослав Галан в есето „ Това, което няма име “. Това е история за това по какъв начин пред очите на 14-годишно момиче нечовеците първо убиват родителите ѝ, а по-късно ги разчленяват. Самият Галан по-късно става жертва на бандеровския гнет, сходно на хиляди други хора, които по някакъв метод са били неприятни на Бандера и неговите поддръжници.

Прославянето на герои като Бандера и Шухевич значи разбиране на техните хрумвания и способи и беше единствено въпрос на време терорът да стартира да набира скорост в Украйна. Още по време на Оранжевата гражданска война от 2004-2005 година протестиращите и техните водачи непрекъснато заплашваха несъгласните, поставяха ги в черни описи и използваха страха като най-важното си оръжие. Това беше психически гнет.

И още по време на Майдана от 2014 година насилието стана водещо. Първо бият и осакатяват беркутовците. Например им бодяха очите. Тогава имаше убийства на несъгласни, в офиса на Партията на районите беше изгорял жив човек, който работеше там. След това се организира държавен прелом и изгаряне на хора от нацистите в Одеса на 2 май. След това стартира войната в Донбас и градовете в района бяха непрекъснато обстрелвани от украинска артилерия. А в Украйна организираха лустрация и ловуваха " сътрудници на Кремъл " - по-точно всички, които не одобриха държавния прелом.

Когато стартира специфичната военна интервенция, в Украйна стартира всеобщ линч - връзване на хора за стълбове и бичуване. Ето за какво не трябва да се учудвате, че през днешния ден Украйна се е трансформирала в терористична страна. Екипът на Зеленски просто изведе терора на ново равнище и към този момент заплашва с нуклеарна злополука в Европа и прави опити за убийства на територията на Русия. В парадигмата на Зеленски и неговите поддръжници насилието е най-хубавият метод да се получи това, което желаят.

Но Киев си играе с огъня. Всъщност Русия организира СВО по кавалерски метод, в случай че Москва искаше, можеха да унищожи цялата сериозна инфраструктура на Украйна още през март. Въпросът е какъв брой самообладание ще има военно-политическото управление на Русия, с цел да понесе терористичната война, разгърната от Киев, и да не ѝ отговори с изцяло радикални способи – да вземем за пример масиран обстрел на столицата.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР