Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен, се събират за

...
Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен, се събират за
Коментари Харесай

Днес и утре заседават постоянните комисии в Общински съвет - Плевен

Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен, се събират за съвещания през днешния ден и на следващия ден /22 и 23 януари/, по авансово направен график. Заседанията се организират в Заседателната зала и в стая 36 /кабинет на Председателя на Общински съвет - Плевен/ в постройката на Община Плевен.

22 ЯНУАРИ /ПОНЕДЕЛНИК/

Днес заседават пет от непрекъснатите комисии - ПК по “Общинска благосъстоятелност и капиталова политика ”, ПК по „ Обществен ред и сигурност “, ПК по “Бюджет и финансова политика ”, ПК по “Младежки действия, спорт и туризъм ” и ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията “.

ПК по “Общинска благосъстоятелност и капиталова политика ” с ръководител Бойко Тодоров заседава през днешния ден от 13,00 часа в Заседателната зала на Община Плевен. Дневният ред на Комисията включва 14 точки. На вниманието на съветниците ще стоят следните оферти: Предоставяне безплатно за ръководство на Общинска изборна комисия - гр. Плевен, нежилищен парцел - частна общинска благосъстоятелност, помещение в постройката на ул. „ Димитър Константинов “ №23б; Предложение по отношение на осъществяването на Решение №034, признато на изключителната сесия на 11 януари по отношение на закупуването на жилищния блок в жк „ Кайлъка “; Предложение за основаване безплатно право на прилагане на НЧ „ Ракитин - 1969 “ върху общински неподвижен парцел, находящ се в жк „ Сторгозия “, бл.5; Поредица от заявки от кметовете на дребните обитаеми места по отношение на предугаждане на финансови средства за поправки по места в бюджета на Община Плевен за 2024 г.; и други

ПК по „ Обществен ред и сигурност “ с ръководител Борислав Георгиев заседава от 13,30 часа в Заседателната зала на Община Плевен. Комисията ще разиска оферти за нарастване на финансовите средства за охранителна активност, импортирани от кметовете на селата Беглеж и Дисевица.

ПК по “Бюджет и финансова политика ” с ръководител Наталия Цанева заседава от 15,00 часа в ст. 36 в постройката на Община Плевен /кабинет на Председателя/. Дневният ред на Комисията включва 35 точки. Сред тях са: Предложение за установяване представител на Общински съвет - Плевен в Общото заседание на Националната асоциация на ръководителите на общински препоръки в Република България; Предложение от ръководителя на Общинския съвет доцент доктор Иван Малкодански по отношение на основаване на Общински фонд „ Култура “; Преписка от ръководителя на НЧ „ Съгласие 1869 “ - гр. Плевен, по отношение на целево финансиране на читалището по отношение на идно честване на годишнини от културния институт през настоящата година; Приемане на Календар за младежките действия на Община Плевен за 2024 г.; Изменение и допълнение на Тарифата за транспорт на пасажери от „ Тролейбусен превоз “ ЕООД. Комисията ще прегледа и поредност от претенции, постъпили от дребните обитаеми места в общината, по отношение на предугаждане на финансови средства за поправки по селата в общинския бюджет за 2024 година, както и искане за допълнение на щатното разписание на Кметство Върбица с една щатна численост за „ озеленител “. По време на съвещанието ще бъде разисквана и кореспонденция за финансово подкрепяне на Детско-юношеската школа към съдружие общински футболен клуб „ Спартак Плевен “ за 2024 година

ПК по “Младежки действия, спорт и туризъм ” с ръководител Камен Горанов заседава от 16,00 часа в ст. 36 в постройката на Община Плевен /кабинет на Председателя/. Съветниците ще разясняват оферти Календар за младежките действия на Община Плевен за 2024 година Ще бъде прегледана и точка по отношение на направа на план за парк за отдих и спорт на територията на жк „ Дружба “, както и предложение за установяване на общински съветници в състава на комисията по член 10 от Наредба №33 за финансовото подкрепяне на спортните клубове на територията на община Плевен. Дневният ред на съвещанието включва и показване на две докладни мемоари - от шефа на Центъра за работа с деца в Плевен и от шефа на Центъра за поддръжка на личностното развиване - Ученическа спортна школа, по отношение на нуждата от финансови средства за двете институции за настоящата година. Предложение внася и ръководителят на УС на Сдружение „ Общински футболен клуб „ Спартак Плевен “ - то е за финансово подкрепяне на Детско-юношеската школа към клуба.

ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията “ с ръководител Емил Пеев заседава през днешния ден от 17,00 ч. в Заседателната зала на Община Плевен. Комисията ще разисква предложение за продажба на застроен урегулиран общински неподвижен парцел на притежател на законно издигната върху него постройка, представляващ аграрен парцел, предназначен за обществени действия, търговия и услуги в с. Коиловци. Ще бъде прегледано и искане за допълнение в Правилника за организацията и активността на Общински съвет - Плевен, както и предложение по отношение на осъществяване на Решение №034, признато на изключителната сесия на 11 януари по отношение на закупуването на жилищния блок в жк „ Кайлъка “. Комисията по правда ще се запознае и с кореспонденция, която касае искане да бъде преразгледан текст в Наредба №14, регламентираща реда за комерсиалната активността на територията на общината.

23 ЯНУАРИ /ВТОРНИК/

Във вторник заседават четири от непрекъснатите комисии - ПК по “Устройство на територията, екология, земеделие и гори “, ПК по “Образователна политика, просвета и нововъведения ”, ПК по “Култура, читалища, вероизповедания и интернационална активност ” и ПК по " Здравеопазване и обществена политика ".

ПК по “Устройство на територията, екология, земеделие и гори “ с ръководител инж. Йордан Василев заседава от 13,00 часа в Заседателната зала на Община Плевен по дневен ред от 39 точки. Сред тях са: Предложение за одобрение на Годишен проект за прилагане на дървесина през 2024 година от общинските горски територии; Определяне на цени за дървесина на корен в парцели от Общинския аграрен фонд, намиращи се отвън горските територии; Предложение за създаване на комбинирано спортно оборудване за стрийт фитнес, ситуирано към Центъра за обществена рехабилитация и интеграция за деца с увреждания на ул. „ Даскал Димо “ №7 в Плевен; Изработка на план на парк за отдих и спорт на територията на жк „ Дружба “ в Плевен; Приемане на схеми за разполагане на обемни светещи букви в селата Беглеж и Върбица; Обсъждане на оферти за позволения за разработване на планове за подробни устройствени планове; и други

ПК по “Образователна политика, просвета и нововъведения ” с ръководител Ева Маринова - Найденов заседава от 14,00 часа в Заседателната зала на Община Плевен. Дневният ред на Комисията включва: Обсъждане на предложение от Николай Иванчев - шеф на Фондация „ На крилете на знанието “ по отношение на юношески парламент и взаимоотношението му с локалната власт; Докладна бележка от Ивайло Лазаров - Директор на Център за поддръжка на личностното развиване - УСШ по отношение на финансовото положение на Центъра; Докладна бележка от Генадий Пъшев - шеф на Центъра за работа с деца в Плевен по отношение на финансовото положение на ЦРД; и други

ПК по “Култура, читалища, вероизповедания и интернационална активност ” с ръководител Димчо Дешев заседава във вторник от 15,00 часа в ст. 36 в постройката на Община Плевен /кабинет на Председателя/. Съветниците ще прегледат: Предложение за основаване безплатно право на прилагане на НЧ „ Ракитин - 1969 “ върху общински неподвижен парцел, находящ се в жк „ Сторгозия “, бл.5; Предложение по отношение на основаване на Общински фонд „ Култура “; Одобряване на средства за ремонт на залата на читалището в с. Мечка; Одобряване на средства за създаване на първи стадий на параклис в с. Горталово; Предложение от ръководителя на НЧ „ Съгласие 1869 “ - Плевен, по отношение на целево финансиране на читалището през 2024 г.; Молба от ръководителя на Пенсионерския клуб в с. Къшин.

ПК по " Здравеопазване и обществена политика " с ръководител доцент доктор доцент доктор Бисер Борисов заседава от 16,30 ч. в ст.36 в постройката на Община Плевен /кабинет на Председателя/. Комисията ще разисква оферти за предугаждане на средства в бюджета на Община Плевен за 2024 година за поправки на покрива на постройката на Клуб на пенсионера в с. Беглеж и покрива на Здравната работа в обитаемото място. Ще бъде прегледана и молба от Пенсионерския клуб в с. Къшин, в която се показва предпочитание Клубът да остане на директното ръководство на Община Плевен, а не на Кметство Къшин.

Всички точки, включени в дневния ред на комисиите за м. Януари, са оповестени на интернет страницата на Общински съвет - Плевен: https://obs.pleven.bg/bg/, раздел „ Заседания “/„ Заседания на непрекъснати комисии през месец януари 2024 година - https://obs.pleven.bg/bg/zasedaniya-na-postoyanni-komisii-prez-mesets-yanuari-2024-g

Редовното съвещание на Общински съвет - Плевен е планувано за 25 януари (четвъртък) от 9.00 часа в Конферентната зала на Община Плевен в постройка „ Гена Димитрова “. Предварителният дневен ред включва 45 точки, последните две от които са питания - от групата общински съветници „ Възраждане за Плевен “ и от общинския консултант Чавдар Христанов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР