Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен, се събират за

...
Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен, се събират за
Коментари Харесай

Постоянните комисии в ОбС - Плевен ще заседават следващата седмица

Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен, се събират за съвещания при започване на идната седмица. Заседанията са планувани в два следващи дни - понеделник и вторник /24 и 25 октомври/, в Заседателната зала в постройката на Общината.

24 ОКТОМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/

ПК по „ Устройство на територията, екология и земеделие " с ръководител инж. Йордан Василев се събира в понеделник от 14,00 ч. Комисията ще заседава по дневен ред от 13 точки. Предстои да бъде прегледано предложение за актуализация на Стратегическата карта за звук на град Плевен, както и скица за разполагане на преместваеми обекти и осъществяване на тръжни процедури за отдаване чартърен на части от парцел - обществена общинска благосъстоятелност. Ще бъде разисквано и предложение за предоставяне на единодушие за даване чартърен на аграрни парцели от общинския аграрен фонд - полски пътища и нефункциониращи напоителни канали, проектирани в проекта за земеразделяне и включени в масивите за прилагане за стопанската 2022/2023 година, както и избрани цени за използването на тези парцели. Този месец има импортирани и нови оферти, свързани с реализацията на планове за фотоволтаични електроцентрали на територията на общината.

25 ОКТОМВРИ /ВТОРНИК/

Във вторник заседават пет от непрекъснатите комисии - ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията ", ПК по „ Общинска благосъстоятелност и капиталова политика ", ПК по „ Стопанска политика и превоз ", ПК по „ Бюджет и финансова политика " и ПК по „ Образователна политика и читалищна активност “.

ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията " с ръководител Свилен Трифонов заседава във вторник от 13,00 ч. Комисията ще прегледа две оферти - за допълнение на листата с обектите обществена общинска благосъстоятелност в община Плевен с обект „ Детска градина Малина “ - с. Ясен, и второто - основаване безплатно право на прилагане на НЧ „ ЛИК - 1959 “, гр. Плевен върху общински неподвижен парцел.

ПК по „ Общинска благосъстоятелност и капиталова политика " с ръководител Владислав Монов заседава от 14,00 ч. Съветниците ще разискват: Отдаване чартърен на част от парцел - обществена общинска благосъстоятелност, за слагане на павилион на спирка за градския превоз (до читалище „ Извор 1959 “); Допълнение на Програмата за ръководство и предписание с парцели - общинска благосъстоятелност в община Плевен през 2022 година, раздел ІІІ, точка Б. „ Имоти, които Община Плевен има желание да продаде “; Разглеждане и одобряване на лист с общински жилища от фонд „ Жилища за продажба “, които да бъдат продадени на наематели, настанени в жилищата по административен ред и отговарящи на изискванията на Закона за общинската благосъстоятелност и Наредба №18 на Общинския съвет, както и установяване на продажни цени на жилищата; Приемане на решение по постъпило предложение от Национална агенция за приходите - Търговско дружество София, за възлагане в благосъстоятелност на Община Плевен на неподвижен парцел след извършена трикратна обществена обмен без установяване на купувач; Предложение за закупуване на здания, издигнати върху общински аграрен парцел в с. Опанец; други

ПК по „ Стопанска политика и превоз " с ръководител Христослав Михайлов е насрочила съвещанието си за 15,00 ч. Комисията ще прегледа предложение за осъществяване на процедура/и по Закон за обществените поръчки за възлагане на услуга „ Обществен транспорт на пасажери по автобусна линия София - Плевен, маршрутно разписание от републиканската транспортна скица, от квотата на Община Плевен “. Ще бъде прегледана и точка за смяна в общинската транспортна скица, както и постъпило заявление за актуализиране на цени за таксиметровия транспорт в общината.

ПК по „ Бюджет и финансова политика " с ръководител Пепо Петков ще заседава от 15,30 ч. по 12 оферти. Сред тях са: Одобряване на обновена бюджетна прогноза за интервала 2023 - 2025 година за постъпленията от локални доходи и разноските за локални действия на Община Плевен, както и показателен план на средствата от Европейския съюз за същия период; Предложение по отношение на средства, предоставени на Община Плевен с Постановление на Министерски съвет от 12 октомври 2021 година за одобрение на спомагателни прехвърляния по бюджетите на общините; Отдаване чартърен на части от парцели обществена общинска благосъстоятелност в образователни заведения на територията на общината; други

ПК по „ Образователна политика и читалищна активност “ с ръководител Цветелин Горанов заседава от 17,00 ч.. Дневният ред на съветниците в Комисията е от четири точки - разглеждане на предложение за битие и дофинансиране на маломерни и слети паралелки в учебните заведения на територията на общината, предложение за основаване безплатно право на прилагане на НЧ „ ЛИК - 1959 “ върху общински неподвижен парцел на ул. „ П.Р.Славейков “ №23, предложение за отдаване чартърен на части от парцели обществена общинска благосъстоятелност в образователни заведения и четвърта точка - отдаване чартърен на част от парцел - обществена общинска благосъстоятелност, за слагане на павилион, на спирка за градския превоз в Плевен.

Всички точки и преписки, включени в дневните редове на непрекъснатите комисии за м. октомври, са оповестени на интернет страницата на Общински съвет - Плевен: https://obs.pleven.bg/bg/, раздел „ Заседания “/„ Заседания на непрекъснати комисии през месец октомври 2022 година - https://obs.pleven.bg/bg/zasedaniya-na-postoyanni-komisii-prez-mesets-oktomvri-2022

Заседанието на Общински съвет - Плевен е планувано за 27 октомври (четвъртък) от 9.00 часа в Конферентната зала на Община Плевен в постройка „ Гена Димитрова “. Предварителният дневен ред включва 31 оферти, последна точка е запитване от общински консултант.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР