Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен, се събират за

...
Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен, се събират за
Коментари Харесай

Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен заседават днес и утре

Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен, се събират за съвещания през днешния ден и на следващия ден /28 и 29 август/, по авансово направен график. Заседанията се организират в Заседателната зала в постройката на Община Плевен. Дневният ред на всички заседаващи комисии този месец включва показване на информация за осъществяването на бюджета на Община Плевен, сметките за средства от Европейския съюз и главните индикатори към 30 юни 2023 година.

28 АВГУСТ /ПОНЕДЕЛНИК/

Днес заседават пет от непрекъснатите комисии - ПК по „ Обществен ред и сигурност “, ПК по " Младежки действия, спорт и туризъм ", ПК по „ Устройство на територията, екология, земеделие и гори “, ПК по „ Образователна политика и читалищна активност “ и ПК по " Здравеопазване и обществена политика ".

ПК по „ Обществен ред и сигурност “ с ръководител Николай Маринов заседава през днешния ден от 13,00 часа. Комисията ще разиска показаната информация за осъществяването на бюджета на Община Плевен към 30.06.2023 година Ще бъде прегледана и постъпила кореспонденция с искане за слагане на изкуствени неравности вид „ лежащ служител на реда “ в региона на Националното учебно заведение по изкуствата „ Панайот Пипков “.

ПК по " Младежки действия, спорт и туризъм " с ръководител Йордан Грижов заседава от 14,00 часа. Дневният ред на комисията включва разискване на предложение за основаване безплатно право на прилагане или отдаване чартърен без търг или конкурс на Сдружение „ Клуб по спортни танци Артефакт “, върху салон с повърхност 132 кв. м, представляващ част от неподвижен нежилищен парцел - частна общинска благосъстоятелност, на бул. „ Русе “ №1. Съветниците ще се срещнат и с постъпила подписка от живущи на ул. “Марибор “ в Плевен срещу построяването на БХМ трасе в региона.

ПК по „ Устройство на територията, екология, земеделие и гори “ с ръководител инж. Йордан Василев заседава от 15,00 ч. по дневен ред от 24 точки. Сред тях са: Предложение за изменение в плана за финансови разноски на Община Плевен за 2023 г.; Уреждане на имуществени връзки с преустановяване на съсобственост сред Общината и частно лице; Предложения за одобрение на частични промени на Общия организационен проект на град Плевен; Разглеждане на заявки за допускане на промени на подробни устройствени проекти – проекти за регулация и застрояване за поземлени парцели в общината; Разрешения за разработване на планове за подробни устройствени планове; други

ПК по „ Образователна политика и читалищна активност “ с ръководител Цветелин Горанов заседава от 16,30 часа. Дневният ред включва показване на информацията за осъществяване на бюджета на Община Плевен, сметките за средства от Европейския съюз и главните индикатори към 30.06.2023 година и разискване на предложение за даване безплатно за ръководство на ПГ по механоелектротехника - Плевен на недвижими нежилищни парцели - обществена общинска благосъстоятелност, представляващи някогашната база на закритото ОУ „ Никола Й. Вапцаров “ в града.

ПК по " Здравеопазване и обществена политика " с ръководител доцент доктор Евгения Бързашка заседава от 17,00 ч. Комисията ще разиска предоставяне на единодушие Община Плевен да взе участие в подготовката и подаване на Концепция за интегрирани териториални вложения (ИТИ) като сътрудник. Ще бъдат прегледани и постъпили досега преписки за финансово подкрепяне на жители на Община Плевен с репродуктивни проблеми.

29 АВГУСТ /ВТОРНИК/

Във вторник заседават четири от комисиите - ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията “, ПК по „ Общинска благосъстоятелност и капиталова политика ", ПК по „ Стопанска политика и превоз “ и ПК по „ Бюджет и финансова политика "

ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията “ със заместител – ръководител Генади Динков заседава във вторник от 13,00 ч. Комисията ще разисква предложение за предоставяне на единодушие Община Плевен да взе участие в подготовката и подаване на Концепция за интегрирани териториални вложения (ИТИ) като сътрудник. Ще бъде прегледано и предоставяне на единодушие за присъединяване на общината посредством 19 от обитаемоте й места (селата Беглеж, Бохот, Брестовец, Горталово, Гривица, Дисевица, Коиловци, Къртожабене, Къшин, Ласкар, Мечка, Николаево, Пелишат, Радишево, Ралево, Тодорово, Тученица, Търнене и гр. Славяново) като основател на съдружие с нестопанска цел в социална изгода - Местна инициативна група на територията на община Пордим, по Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година

ПК по „ Общинска благосъстоятелност и капиталова политика " с ръководител Владислав Монов заседава от 14,00 ч. Дневният ред включва разискване на 14 оферти, измежду тях са: Предложения по отношение на промени на решения на Общинския съвет; Прекратяване на съсобственост сред Община Плевен и „ Споко Инвест “ АД върху недвижими парцели на ул. „ Гривишко шосе “ №14; Предложение за отдаване чартърен на парцел - обществена общинска благосъстоятелност, представляващ язовир „ Бохот - 1 “; Учредяване безплатно право на прилагане или отдаване чартърен без търг или конкурс на Сдружение „ Клуб по спортни танци Артефакт “, върху салон с повърхност 132 кв. м; Предложения за продажба на застроени поземлени парцели - частна общинска благосъстоятелност, на притежатели на законно издигната в парцелите сгради; Подписка от живущите на ул. „ Марибор “, гр. Плевен, срещу създаване на БМХ трасе.

ПК по „ Стопанска политика и превоз “ с ръководител Христослав Михайлов заседава от 15,00 ч. Дневният ред на комисията включва: Информация за осъществяване на бюджета на Община Плевен, сметките за средства от Европейския съюз и главните индикатори към 30.06.2023 г.; Предложение за одобрение на Годишен доклад за осъществяването на включения план в проекта за деяние за общински концесии на Общината (2018 - 2020 г.) и на концесионните контракти за 2022 г.; Допълване на призната Тарифа за транспорт на пасажери от „ Тролейбусен превоз “ ЕООД; Представяне на доклади на общинските сдружения ДКЦ ІІ, ДКЦ ІІІ, „ Тибор “ ЕАД, „ Паркстрой “ ЕООД, „ Инжстрой “ ЕООД “ и „ Тролейбусен превоз “ ЕООД за първото шестмесечие на годината, и доклад на Общинското дружество „ Управление на общински земи и гори за интервала. Ще бъде показано и предложение от компания „ Тибор “ за избор на специалист - счетоводител на сдружението.

ПК по „ Бюджет и финансова политика " с ръководител Пепо Петков заседава от 15,30 ч. по 17 точки. Съветниците ще се срещнат с информация по отношение на финансовите резултати на комерсиалните сдружения с общинско присъединяване за първите шест месеца на настоящата година. Ще прегледат още: Предложение за изменение на Разчета за финансови разноски на община Плевен за 2023 г.; Допълване на призната Тарифа за транспорт на пасажери от „ Тролейбусен превоз “ ЕООД; Даване на единодушие за присъединяване на Община Плевен посредством 19 от обитаемоте й места (селата Беглеж, Бохот, Брестовец, Горталово, Гривица, Дисевица, Коиловци, Къртожабене, Къшин, Ласкар, Мечка, Николаево, Пелишат, Радишево, Ралево, Тодорово, Тученица, Търнене и гр. Славяново) като основател на съдружие с нестопанска цел в социална изгода - Местна инициативна група на територията на община Пордим; и други

Всички точки, включени в дневния ред на непрекъснатите комисии за м. Август, са оповестени на интернет страницата на Общински съвет - Плевен: https://obs.pleven.bg/bg/, раздел „ Заседания “/„ Заседания на непрекъснати комисии през месец август 2023 година - https://obs.pleven.bg/bg/zasedaniya-na-postoyanni-komisii-prez-mesets-avgust-2023-g

Редовното съвещание на Общински съвет - Плевен е планувано за 31 август (четвъртък) от 9.00 часа в Конферентната зала на Община Плевен в постройка „ Гена Димитрова “. Предварителният дневен ред включва 38 оферти, последна точка е запитване от общинския консултант Венцислав Крамолински.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР