Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен, се събират за

...
Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен, се събират за
Коментари Харесай

Постоянните комисии в ОбС - Плевен, заседават днес и утре

Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен, се събират за съвещания през днешния ден и на следващия ден /22 и 23 май/, по авансово конкретизиран график. Заседанията се организират в Заседателната зала в постройката на Община Плевен. Съгласно решение на Общинския съвет, признато на сесията през април тази година, от този месец има промени в състава на четири от непрекъснатите комисии - ПК по „ Стопанска политика и превоз ”, ПК по „ Общинска благосъстоятелност и капиталова политика ”, ПК по „ Здравеопазване и обществена политика ” и ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията ”.

22 МАЙ /ПОНЕДЕЛНИК/

Днес заседават шест от комисиите - ПК по „ Култура, вероизповедания и интернационална активност ", ПК по „ Стопанска политика и превоз “, ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията “, ПК по „ Общинска благосъстоятелност и капиталова политика ", ПК по „ Бюджет и финансова политика " и ПК по „ Здравеопазване и обществена политика “.

ПК по „ Култура, вероизповедания и интернационална активност " с ръководител Петя Василева се събира в 12,40 ч. Съветниците ще разискват предложение за именуване на нова улица в местността Текийски орман в землището на гр. Плевен. Ще се срещнат и с писмо от НЧ „ Съгласие 1869 “, Плевен по отношение на Годишната стратегия за развиване на читалищната активност в Община Плевен за 2023 година Програмата бе част от дневния ред на постоянната сесия на Общинския съвет през м. април, само че след гласуването в залата не бе призната - „ за “ гласоподаваха единствено 5 от присъстващите общински съветници, „ срещу “ - 18, „ въздържали се “ - 15.

ПК по „ Стопанска политика и превоз “ с ръководител Христослав Михайлов заседава от 13,00 ч. по дневен ред от 6 точки. Комисията ще прегледа: Даване на единодушие за подписване на контракт за банков капиталов заем на „ Тибор “ ЕАД; Предложение за едностранно преустановяване на контракт за концесия за язовир ”Бохот - 1 ”; Отдаване чартърен на парцел – обществена общинска благосъстоятелност, представляващ язовир ”Бохот - 4 ”; Информация по отношение на финансовите резултати на комерсиалните сдружения с общинско присъединяване към 31.03.2023 г.; Отчет за активността на Оперативна програма „ Управление на общински земи и гори “ за първото тримесечие на годината; и други

ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията “ заседава през днешния ден от 13,30 ч. Дневният й ред включва разискване на предложение за безплатно право на прилагане на Сдружение „ Рицари без ризница “ върху неподвижен нежилищен парцел - частна общинска благосъстоятелност, находящ се на ул. „ Васил Левски “ №144 в Плевен. Ще бъде прегледано и отдаване чартърен без търг или конкурс на Сдружение „ Клуб концепция “ Плевен на неподвижен нежилищен парцел - частна общинска благосъстоятелност, в сутеренния етаж на постройка, преустроена за „ Клуб на художника и художествената изложба “, на ул. „ Димитър Константинов “ №17. Сред останалите точки са: Учредяване безплатно право на прилагане на Сдружение „ Ловно-рибарско сдружение Плевен “ - Плевен, за потребностите на ловно-рибарска тайфа с. Пелишат, върху неподвижен нежилищен парцел - частна общинска благосъстоятелност, представляващ полумасивна двуетажна постройка, предназначен за ветеринарна амбулатория, в с. Пелишат; Учредяване безплатно право на прилагане на Сдружение “Ловно - рибарско сдружение Плевен ” - гр. Плевен, за потребностите на ловно-рибарска тайфа с. Ясен, върху неподвижен нежилищен парцел - частна общинска благосъстоятелност, представляващ част от едноетажна пристройка към Културен дом - с. Ясен, преустроена в магазин за промишлени стоки; Приемане на решение за едностранно преустановяване на контракт за концесия за язовир ”Бохот - 1 ”; Отдаване чартърен на парцел - обществена общинска благосъстоятелност, представляващ язовир ”Бохот - 4 ”, находящ се в местността Карабаша, землището на с. Бохот.

ПК по „ Общинска благосъстоятелност и капиталова политика " с ръководител Владислав Монов заседава от 14,00 ч. по 16 оферти. Сред тях са: Разглеждане и одобряване на лист на общинските жилища от фонд „ Жилища за продажба ”, които да бъдат продадени на наематели, настанени в жилищата по административен ред и отговарящи на изискванията на Закона за общинската благосъстоятелност и общинската Наредба №18, както и установяване на продажни цени на жилищата; Уреждане на имуществени връзки сред Община Плевен с физически и юридически лица; Учредяване право на продължение в парцел на територията на гр. Плевен; Искане за слагане на 27 броя РИЕ на пътя Плевен - София, в региона на с. Ясен; и други

ПК по „ Бюджет и финансова политика " с ръководител Пепо Петков заседава от 15,00 ч. по дневен ред от 17 точки. Съветниците ще разясняват кандидатстване на Община Плевен за външно финансиране с план „ Обновяване и рационализация на Средношколско общежитие „ Данаил Попов “ гр. Плевен “ по процедура „ Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на учебното обучение “ от Национален проект за възобновяване и резистентност. Ще прегледат и искане за предоставяне на единодушие за подписване на контракт за банков капиталов заем на общинското сдружение „ Тибор “ ЕАД, както и установяване на базисни наемни цени за отдаване чартърен или аренда на аграрни земи от общинския аграрен фонд за стопанската 2023 - 2024 година Ще бъдат прегледани и оферти за продажби на застроени общински недвижими парцели на притежателите на законно издигнати върху тях здания, както и планове за изменение на настоящи Подробни устройствени проекти – Планове за застрояване. Точка в дневния ред е и чуване на информация за финансовите резултати на комерсиалните сдружения с общинско присъединяване към 31 март 2023 година

ПК по „ Здравеопазване и обществена политика ” с ръководител доцент доктор Евгения Бързашка заседава през днешния ден от 17,00 ч. Комисията ще разиска предложение за възлагане на услуга от общ стопански интерес „ Грижа в дома “ по отношение на осъществяването на план „ Грижа в дома в община Плевен “, финансиран по стратегия „ Развитие на човешките запаси 2021-2027 година “.

23 МАЙ /ВТОРНИК/

Във вторник заседават три от комисиите - ПК по „ Устройство на територията, екология и земеделие ", ПК по " Младежки действия, спорт и туризъм " и ПК по „ Образователна политика и читалищна активност “.

ПК по „ Устройство на територията, екология и земеделие " с ръководител инж. Йордан Василев заседава от 14,00 ч. Съветниците ще разискват: Предложение за установяване на базисни наемни цени за отдаване чартърен или аренда на аграрни земи от общинския аграрен фонд за стопанската 2023 - 2024 г.; Проект за улична канализация в кв.350 по проекта на гр. Плевен; Проект за външно електрозахранване на фотоволтаична ел.централа с конфигурирана мощ 999,9 kWp, находяща се в Плевен; Проект за кабел 20 kV и трафопост вид БКТП 20/0.4kV, 1250 kVA за присъединение на фотоволтаична ел.централа единствено за продажба, Източна индустриална зона в Плевен; Приемане на план за изменение на настоящия Подробен организационен проект – План за застрояване за поземлени парцели в местността „ Табакова чешма ”; и други

ПК по " Младежки действия, спорт и туризъм " с ръководител Йордан Грижов е насрочила съвещанието си за 14,40 ч. Съветниците ще прегледат Общинска тактика за поддръжка на личностното развиване на децата и учениците в община Плевен /2023 - 2025 г./. Ще бъде прегледано и предложение за кандидатстване на Общината с план за главен ремонт на площадки за учебно-тренировъчна работа за мятане на диск и чук, за мятане на копие и за подтикване на гюле за финансово подкрепяне от Министерство на младежта и спорта. На съвещанието ще бъдат показани и протоколи от съвещания на комисия по Наредба №33 на Общински съвет - Плевен за финансово подкрепяне на спортните клубове на територията на община Плевен.

ПК по „ Образователна политика и читалищна активност “ с ръководител Цветелин Горанов заседава от 16,00 ч. Този месец точка в дневния ред е кандидатстване на Община Плевен за външно финансиране с план „ Обновяване и рационализация на Средношколско общежитие „ Данаил Попов “ гр. Плевен “ по процедура „ Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на учебното обучение “ от Национален проект за възобновяване и резистентност. Дневният ред включва също разглеждане на отчет от АДФИ за финансова ревизия на ОУ „ Цветан Спасов “ - гр. Плевен, както и преписки - от НЧ „ Съгласие 1869 “, гр. Плевен по отношение на Годишната стратегия за развиване на читалищната активност в община Плевен за 2023 година и от Медицински университет - Плевен по отношение на съдействие.

Всички точки, включени в дневния ред на непрекъснатите комисии за м. Май, са оповестени на интернет страницата на Общински съвет - Плевен: https://obs.pleven.bg/bg/, раздел „ Заседания “/„ Заседания на непрекъснати комисии през месец май 2023 година - https://obs.pleven.bg/bg/zasedaniya-na-postoyanni-komisii-prez-mmay-2023-g

Редовното съвещание на Общински съвет – Плевен, е планувано за 25 май (четвъртък) от 9:00 часа в Конферентната зала на Община Плевен в постройка „ Гена Димитрова “. Предварителният дневен ред включва 29 оферти.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР