Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен, се събират за

...
Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен, се събират за
Коментари Харесай

Постоянните комисии в ОбС - Плевен заседават днес и утре

Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен, се събират за съвещания през днешния ден и на следващия ден /21 и 22 ноември/, в Заседателната зала в постройката на Община Плевен по авансово направен график.

ПК по „ Устройство на територията, екология и земеделие " с ръководител инж. Йордан Василев заседава през днешния ден от 14,00 ч. по дневен ред от 17 точки. Съветниците ще разискват предложение за кабелна канална мрежа за присъединение към електроразпределителната мрежа на Фотоволтаична електроцентрала, намираща се в парцел на територията на Плевен. Ще бъде прегледан и план за създаване на довеждащ тръбопровод в местността Стража, както и подобен за улична канализация по ул. „ Райски ъгъл “ в регионалния център. Дневният ред включва и поредност от оферти за промени на настоящи подробни устройствени проекти, както и точка за допускане на отчасти изменение на Общия организационен проект на Плевен.

Във вторник заседават пет от непрекъснатите комисии - ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията ", ПК по „ Общинска благосъстоятелност и капиталова политика ", ПК по „ Стопанска политика и превоз ", ПК по „ Бюджет и финансова политика " и ПК по „ Образователна политика и читалищна активност “.

ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията " с ръководител Свилен Трифонов заседава от 13,00 ч. Комисията ще прегледа предложение за допълнение на Наредба №1 за публичния ред и запазване на общинските и други парцели за общо прилагане на територията на общината и точка за основаване безплатно право на прилагане на НЧ „ Наука 1927 ” - с. Брестовец, върху общински неподвижен парцел в обитаемото място. По първото предложение ще бъде разисквано приемане на нова точка 20 в Наредбата, посредством която да се забрани приготвянето на храна за директна консумация или зимнина посредством механически устройства /скари, барбекюта и други подобни/, както и посредством потребление на огън от дърва или въглища в открити междублокови пространства, улици, паркове, градини и други публични места. От въведената възбрана следва да се изключат категорично обособените за това места по реда на Закон за устройство на територията и общинската Наредба № 15 за реда и изискванията за слагане на преместваеми уреди на територията на общината. По второто предложение в дневния ред - става дума за основаване на безплатно право на прилагане на читалището върху парцел, който и до момента се употребява от културния институт, като се предлага удължение на този контракт.

ПК по „ Общинска благосъстоятелност и капиталова политика " с ръководител Владислав Монов заседава от 14,00 ч. Съветниците ще разискват: Допълнение на Наредба №1 за публичния ред и запазване на общинските и други парцели за общо прилагане на територията на общината; Учредяване безплатно право на прилагане на НЧ „ Христо Ботев - 1959 “, гр. Плевен върху общински неподвижен парцел в града и основаване безплатно право на прилагане на НЧ „ Просвета - 1923 “, с. Ясен върху общински неподвижен парцел в обитаемото място. Ще бъде прегледана и точка за отдаване чартърен на части от парцели обществена общинска благосъстоятелност в образователни заведения. Дневният ред включва още: Обсъждане на нови схеми за рекламно-информационни детайли /РИЕ/ (билбордове) - благосъстоятелност на Община Плевен; Утвърждаване на лист на общински жилища от фонд „ Жилища за продажба “, които да бъдат продадени на наематели, настанени в жилищата по административен ред и отговарящи на изискванията на Закона за общинската благосъстоятелност и общинската Наредба №18, както и установяване на продажни цени на жилищата; други

ПК по „ Стопанска политика и превоз " с ръководител Христослав Михайлов е насрочила съвещанието си за 15,00 ч. Комисията ще прегледа предложение за предоставяне на единодушие за актуализация цената на контракт за планиране, авторски контрол, осъществяване на СМР за създаване на местата на зарядни станции в двете депа, благосъстоятелност на оператора, и обезпечаване на електрозахранването на зарядните станции ” в границите на план „ Утвърждаване на екологосъобразния публичен електротранспорт в Плевен ”. За разискване влизат и докладите за настоящото финансово положение на общинските компании към 30 септември 2022 година Финансови разбори показват ДКЦ II, ДКЦ III, „ Инжстрой “ ЕООД, „ Тролейбусен превоз “ ЕООД, „ Паркстрой “ ЕООД и „ Тибор “ ЕАД.

ПК по „ Бюджет и финансова политика " с ръководител Пепо Петков ще заседава от 15,30 ч. по 18 оферти. Сред тях са: Изменение на Решение №626 от 29.07.2021 година на Общински съвет – Плевен, за разпределяне на заем от „ Фонд за органите на локалното самоуправление в България – ФЛАГ “; Предложение за изменение на Инвестиционната стратегия на Община Плевен за настоящата година; Промяна на утвърдена от основния проектант скица за разполагане на преместваеми обекти (17 павилиона за комерсиална и обслужваща дейност), ситуирани по проекта на гр. Славяново; Предложение за продажба на общинско жилище от фонд „ Ведомствен ”; Отчет за настоящото положение на общинските компании към 30.09.2022 г.; други

ПК по „ Образователна политика и читалищна активност “ с ръководител Цветелин Горанов заседава от 17,00 ч. Дневният ред на Комисията е от пет точки - предложение за основаване безплатно право на прилагане на НЧ „ Христо Ботев - 1959 “, гр. Плевен върху общински неподвижен парцел в регионалния център; Учредяване безплатно право на прилагане на НЧ „ Просвета - 1923 “, с. Ясен върху общински неподвижен парцел, находящ се в обитаемото място; Учредяване безплатно право на прилагане на НЧ „ Наука - 1927 ”, с. Брестовец върху общински неподвижен парцел в Брестовец; Предложение за отдаване чартърен на части от парцели обществена общинска благосъстоятелност в образователни заведения; други

Всички точки, включени в дневните редове на непрекъснатите комисии за м. ноември, са оповестени на интернет страницата на Общински съвет - Плевен: https://obs.pleven.bg/bg/, раздел „ Заседания “/„ Заседания на непрекъснати комисии през месец ноември 2022 година – https://obs.pleven.bg/bg/zasedaniya-na-postoyanni-komisii-prez-mesets-noemvri-2022-g

Заседанието на Общински съвет - Плевен е планувано за 24 ноември (четвъртък) от 9.00 часа в Конферентната зала на Община Плевен в постройка „ Гена Димитрова “. Предварителният дневен ред включва 38 точки, последните две от които са питания от общински съветницци.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР