Постоянните комисии в Общински съвет – Плевен, заседават днес и

...
Постоянните комисии в Общински съвет – Плевен, заседават днес и
Коментари Харесай

Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен заседават днес и утре

Постоянните комисии в Общински съвет – Плевен, заседават през днешния ден и на следващия ден /25 и 26 септември/, по авансово направен график. Заседанията се организират в Заседателната зала в постройката на Община Плевен и в ст. 36 /кабинета на Председателя/.

25 СЕПТЕМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/

Днес заседават пет от непрекъснатите комисии - ПК по " Култура, вероизповедания и интернационална активност ", ПК по „ Общинска благосъстоятелност и капиталова политика ", ПК по „ Стопанска политика и превоз “, ПК по „ Бюджет и финансова политика " и ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията “.

ПК по " Култура, вероизповедания и интернационална активност " с ръководител Петя Василева заседава от 13,00 ч. Комисията прегледа: Предложение за смяна на Решение №834 от 31 март 2022 година на Общинския съвет, касаещо включване на Общината като член в Европейска група за териториално съдействие (ЕГТС); Искане за образуване на галерия и осветление на фасада на постройка с публично значение в Плевен; Даване единодушие за осъществяване на строителни действия в Регионалния исторически музей.

ПК по „ Общинска благосъстоятелност и капиталова политика " с ръководител Владислав Монов заседава от 14,00 ч. в Заседателната зала на Община Плевен. Дневният ред е от 12 оферти, измежду тях са: Безвъзмездно даване по реда на Закона за физическото образование и спорта на спомагателен терен - подготвително игрище, на ул. „ Пиер Кюри “ №5 в Плевен; Учредяване на безплатно право на прилагане на Сдружение „ Съюз на математиците в България ” за потребностите на СМБ - секция Плевен, върху неподвижен, нежилищен парцел - партерния етаж на ул. „ Вардар ”№9; Предоставяне безплатно за ръководство на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи за потребностите на Второ районно управление (на МВР) на неподвижен нежилищен парцел в жк „ Сторгозия ”; Даване единодушие за обезпечаване на неподвижен парцел, частна общинска собственост; Искане от фондация за даване на общински парцел за активността й; и други

ПК по „ Стопанска политика и превоз “ с ръководител Христослав Михайлов заседава от 15,00 ч. в ст.36 по дневен ред от четири точки. Съветниците ще прегледат предложение за възлагане на посланичество и мандат за гласоподаване от името на Община Плевен в изключително неприсъствено съвещание на Общото заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ ВиК “ ЕООД – Плевен, планувано за 10 октомври. Комисията ще се запознае и с искане от група жители за разкриване на нова автобусна линия с маршрут хотел „ Кайлъка “ - Жп гара, и предложение от група съветници на Българска социалистическа партия за нова електробусна линия с направления Плевен - Опанец и Плевен – Брестовец

ПК по „ Бюджет и финансова политика " с ръководител Пепо Петков заседава от 15,30 ч. по 9 точки. На съвещанието ще бъде прегледана обновената бюджетна прогноза за 2024 - 2026 година, за постъпленията от локални доходи и разноските за локални действия на Община Плевен, както и показателен план на средствата от Европейския съюз за същия интервал. Дневният ред включва и разглеждане на предложение за предоставяне на единодушие за даване чартърен на аграрни парцели от общинския аграрен фонд - полски пътища и нефункциониращи напоителни канали, проектирани в проекта за земеразделяне и включени в масивите за прилагане за стопанската 2023/2024 година, и установяване на цена за използването на тези парцели.

ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията “ със зам. - ръководител Генади Динков заседава от 16,00 ч. Комисията ще прегледа: Предложение за безплатно даване по реда на Закона за физическото образование и спорта на спомагателен терен - подготвително игрище в Плевен; Учредяване на безплатно право на прилагане на Сдружение „ Съюз на математиците в България ”, за потребностите на СМБ - секция Плевен, върху неподвижен, нежилищен парцел - частна общинска собственост; Предоставяне безплатно за ръководство на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Плевен за потребностите на Второ районно управление (на МВР), на неподвижен нежилищен парцел - частна общинска благосъстоятелност, в жк „ Сторгозия ”; Искане от фондация на общински парцел за активността й.

26 СЕПТЕМВРИ /ВТОРНИК/

Във вторник заседават четири от комисиите - ПК по „ Устройство на територията, екология, земеделие и гори “, ПК по " Младежки действия, спорт и туризъм ", ПК по „ Образователна политика и читалищна активност “ и ПК по " Здравеопазване и обществена политика ".

ПК по „ Устройство на територията, екология, земеделие и гори “ с ръководител инж. Йордан Василев заседава от 14,00 ч. по дневен ред от 22 оферти. Сред тях са: Приемане на Краткосрочна стратегия за поощряване потреблението на сила от възобновими източници и биогорива 2024 - 2026 г.; Даване на единодушие за даване чартърен на аграрни парцели от общинския аграрен фонд; Предложение за план за „ Уличен тръбопровод от ОК 981 към УПИ VІ-651.708 по ул. „ Българска авиация “; Приемане на скица за разполагане на рекламно съоръжение; Предложения за разработване на планове за подробни устройствени планове; Допускане частични промени на Общия организационен проект (ОУП) на гр. Плевен; и други

ПК по " Младежки действия, спорт и туризъм " с ръководител Йордан Грижов заседава от 15,00 ч. Дневният ред на комисията включва разискване на безплатно даване по реда на Закона за физическото образование и спорта на състезателен обект – частна общинска благосъстоятелност, представляващ спомагателен терен – подготвително игрище, находящ се в гр. Плевен, ул. „ Пиер Кюри “ №5.

ПК по „ Образователна политика и читалищна активност “ с ръководител Цветелин Горанов заседава от 16,00 ч., ще прегледа предложение за подкрепяне на НЧ „ Съгласие 1869 “, гр. Плевен през 2023 год.

ПК по " Здравеопазване и обществена политика " с ръководител доцент доктор Евгения Бързашка заседава от 17,00 ч. Съветниците ще се срещнат с предложение за образуване на галерия и осветление на фасада на постройка с публично значение в Плевен по отношение на Националната акция в поддръжка на донорството и трансплантацията „ Да! За живот! “.

Всички точки, включени в дневния ред на непрекъснатите комисии за м. Септември, са оповестени на интернет страницата на Общински съвет - Плевен: https://obs.pleven.bg/bg/, раздел „ Заседания “/„ Заседания на непрекъснати комисии през месец септември 2023 година – https://obs.pleven.bg/bg/zasedaniya-na-postoyanni-komisii-prez-mesets-septemvri-2023-g

Редовното съвещание на Общински съвет - Плевен е планувано за 28 септември (четвъртък) от 9.00 часа в Конферентната зала на Община Плевен в постройка „ Гена Димитрова “. Предварителният дневен ред включва 37 оферти.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР