Постоянните комисии към Общински съвет – Петрич се произнесоха положително

...
Постоянните комисии към Общински съвет – Петрич се произнесоха положително
Коментари Харесай

Признание! Предложение на кмета Д. Бръчков: 7 именити петричани да бъдат удостоени със звание „Почетен гражданин“

Постоянните комисии към Общински съвет – Петрич се произнесоха позитивно по предлагането на кмета Димитър Бръчков седем петричани да получат званието „ Почетен жител “.

Това ще стане според Наредба за символиката и оценките. Петрич е отечество на доста персони, които с делата си популяризират града на национално и международно равнище, заслужават респект и самопризнание – това се споделя в предлагането на кмета Димитър Бръчков. В продължение на 10 години не са предлагани имена за почитане със званието „ Почетен жител “. Сега се оферират седем петричани, които имат достижения в спорта и културата.

Това са: Евелина Николова – национална състезателка по битка, бронзов медалист от Олимпиадата в Токио; Петър Касабов – старши треньор на националния тим по битка за жени; Огнян Стойков (посмъртно) – планинар, взел участие в Третата хималайска експедиция на България до осемхилядника вр. Анапурна; Силвия Аздреева – първата българка осъществила поредно нанагорнище на вр. Еверест и вр. Лхотце за 27 часа; Катерина Кирянова – поетеса, текстописец и романист; Володя Стоянов – реализатор на национални песни, текстописец и композитор; Светослав Лобошки – композитор, учител и музикант.

В предлагането на кмета Димитър Бръчков се показва те да получат и парична премия от 5 000 лв..

Връчването ще бъде за 110 – годишнината от Освобождението на Петрич на тържествено съвещание на Общински съвет.

Петрич ще помни…

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР