Постоянен приоритет, който имаме е, да подобрим възможностите за учене

...
Постоянен приоритет, който имаме е, да подобрим възможностите за учене
Коментари Харесай

Ще подобряват възможностите да се учи през целия живот

Постоянен приоритет , който имаме е, да подобрим опциите за учене през целия живот, развиването на обществения разговор и да понижим каузи на хората, които живеят в беднотия. Това сподели служебният министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров на брифинг в Министерството на труда и обществената политика.

Той разяснява Програма „ Развитие на човешките запаси “ (ПРЧР) (2021-2027 г.) със заместник-министър Наталия Ефремова и Йерун Юте, шеф на отдел В/5 „ Румъния, България “ в Главна дирекция „ Заетост, обществени въпроси и приобщаване “ на Европейската комисия.

Първият приоритет е поощряване заетостта и развиване на умения , означи Лазаров, като посочи, че 42 % от средствата на програмата са ориентирани по тези приоритет.

Целта е да бъдат достигнати над 170 хиляди заети и безработни за образование за придобиване нови умения и да бъдат готови над 130 хиляди души за цифровия преход на стопанската система, да се основат нови работни места и да бъдат подкрепени бизнесмените.

Вторият приоритет, обществено включване и равни благоприятни условия, е с бюджет от 37 % от средствата на програмата и е ориентиран към 220 хиляди души, уточни Лазаров.

Специален приоритет е поощряване на младежката претовареност, като той получава съвсем 19 % от средствата по програмата и цели да обхване 115 хиляди младежи, добави Лазаров. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР