Постоянен арест за Николас Учиндолски. Това определи софийският районен съд. За

...
Постоянен арест за Николас Учиндолски. Това определи софийският районен съд.
За
Коментари Харесай

Първо в SafeNews: Постоянен арест за Николас Учиндолски

Постоянен арест за Николас Учиндолски. Това дефинира софийският областен съд.

За да стимулира решението си съдията записа, че въз основа на доказателствата може да се направи обосновано съмнение, че Учиндолски е направил закононарушенията, за които е упрекнат.

Освен това има задоволително доказателства за обвиняванията, които са му повдигнати. Съществува и социална опасност  – както zaradi действията, по този начин и на дееца.

Съдът е на мнение, че Учиндолски може да извърши закононарушение, поради правосъдното му минало. А това, че е в изпитателен интервал не го е спряло.

И отново съгласно съда: Ако е на независимост той може да окаже въздействие на очевидци по делото. Има и заплаха да се укрие. Няма налице заболяване, което да не може да се лекува в ареста.

Преди началото на правосъдното съвещание Учиндолски изиска посредством юриста си всички медии да бъдат изведени от залата. Причината е фактът, че задържането му станало имало поради медийни изявления.

Съдът обаче не се съобрази с настояването му и напомни, че съгласно закона, правосъдните съвещания са открити в случай че в доказателствата няма СРС-та или не се разяснява интимният живот на обвинявания. Освен това съдът съобщи, че ще кредитира доказателствата, събрани от прокуратурата, а няма да взема решение на база изявления в медиите.

Съдебното съвещание защитана на Учиндолски, юрист Детелина Попова подава документи за негово влошено здравословно положение. Прокарутарата отвърна, че актуалният здравен статус на мъжа не изключва опцията той да обитава в ареста.

За да изиска задържането на Учиндолски в ареста, прокуратурата се базира на разпити на очевидци, като и на разпознавания, направени от полицията. Освен това държавното обвиняване напомни, че Учиндолски е осъждан два пъти, а трите действия, за които е арестуван, са осъществени по време на изпитателен период. Става дума за условна присъда, от две години с четиригодишен изпитателен период.

Всичко това, съгласно прокуратурата, демонстрира, че Учиндолски е лице с открити незаконни привички

Освен това, отново съгласно обвиняването, наложеното наказване на Учиндолски не е имало превъзпитаваща роля. Той е лице с висока степен на социална заплаха и може да извърши закононарушение в случай че е на независимост, настоя прокуратурата.

На противоположното мнение бе отбраната на Учиндолски, която съобщи, че не са налице предпоставки за неговото непрекъснато задържане.

Защитата твърди, че не е ясно кого и защо Учиндолски е принуждавал. Освен това, във връзка с грабежа, за който той е упрекнат, отбраната му също твърди, че няма безапелационни доказателства.

Дълго време, съгласно отбраната, е имало предварителна инспекция по текст от закона за осъществена машинация. Също по този начин били разпитвани очевидци за изтеглени заеми. Учиндолски и отбраната му обявиха пред съда, че желаят по-лека мярка за неотклонение, да вземем за пример домакински арест, тъй като няма заплаха упрекнатият да се укрие.

Решението на съда от през днешния ден не е дефинитивно.

Навярно следствието, тормозило Учиндолски, е това на SafeNews

Мащабна скица за източване на стотици хиляди лв. от банки, разкри следствие на SafeNews. Зад нея стои добре познатият в престъпните среди Николас Учиндолски.

 Николас Учиндолски Снимка: SafeNews

Свързахме се с двама от пострадалите, които в началото се съгласиха да приказват пред камерата ни. Страхът за живота им обаче ги накара да пожелаят анонимност. Един от тях свидетелства пред SafeNews. А останалите към момента се притесняват, че това може да им коства живота.

„ Бях в невъзможност, а Николас ме уреди с заема “, споделя С. Т.  пред SafeNews.

По думите му измамникът парадирал с връзки във всички банки. Схемата е такава: Николас ги кара да изтеглят парите от банката. След това, под предтекст, че парите му трябват, ги кара да му ги дадат, с цел да ги завърти през обмен бюро. Не е ясно за какво пострадалите му имат такова доверие. Разбира се, Николас им обешава, че ще им върне парите. Нещата не се случват тъкмо по този начин. Големите суми просто потъват, а по-късно идват и заканите.

„ Той парадира с връзки с банкери. В следствие ни разкри, че тази скица върви единствено тъй като се регистрира на служител на реда на доста високо равнище. Те са му чадъра и го пазят. “

ЦЯЛОТО РАЗСЛЕДВАНЕ ЧЕТЕТЕ ТУК 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР