Постове и пари не сме предлагали, това не е в

...
Постове и пари не сме предлагали, това не е в
Коментари Харесай

Миро на Лена: Лъжа е, че сме предлагали пари и постове

" Постове и пари не сме предложили, това не е в нашия инструментариум.... " Продължаваме промяната " търси поддръжка за съответни законодателни решения, ние не желаеме да вземаме депутати, които да се причисляват към нас ".

Това сподели пред БНР заместник-председателят на Народното събрание от " Продължаваме промяната " Мирослав Иванов. Така той отговори на обвиняванията, че " са купили " депутатите от " ИТН ", които напуснаха ПГ на Има Такъв Народ.

Поведението на " Продължаваме промяната " не е фокусирано като последна цел върху оставането ни във властта непременно, безапелационен беше той и добави, че не се опасяват от нови избори:

" Важните закони, които би трябвало да бъдат признати, са актуализацията на Бюджета, с цел да бъдат признати антиинфлационните ограничения, които са заложени в него, промените в Закона за енергетиката и импортираният преди седмица законопроект за КПКОНПИ. " Продължаваме промяната " и съдружните ни сътрудници от " Демократична България " и Българска социалистическа партия търсим метод да намерим болшинство, с цел да бъдат признати те ".

" Призоваваме всеки един депутат да работи по съвест, а не по партийна принадлежност. Да преценя всеки един текст, който бива внасян от ръководещата коалиция, дали е от изгода на българските жители. Изброените законопроекти са такива. Такива ще бъдат и промените в 22 закона, които ще подсигуряват 22 милиарда лв. да влязат в стопанската система на страната по Плана за възобновяване и резистентност ".

Мирослав Иванов съобщи, че от Политическа партия желаят да върнат думата честност на дневен ред, тъй като " през последните към 10-15 години тя отсъстваше от политическия живот на страната ".

По тематиката за Северна Македония, той акцентира, че в Политическа партия не са обсъждали внасяне в Народното събрание на точка за събаряне на ветото пред европреговорите на РСМ:

" Не сме обсъждали тази точка да влиза в дневния ред нито за другата седмица, нито до края на месеца. Тази тематика не е обсъждана в ПГ на Политическа партия ".

Според Иванов Министерството на районното развиване е взривило обединението:

" Първият разкол в обединението беше първото решение за АПИ, когато трябваше да се провиснал 1,5 милиарда лв. и министър Гроздан Караджов настояваше да се провиснал без нужната отчетност и бистрота при тяхното разходване. Това се повтори в този момент, когато обаче господин Караджов претендираше за сума от над 6 милиарда лв., което щеше да е безспорен казус за бюджет на АПИ в историята на страната ".

По думите на зам.-председателя на Народното събрание от Има Такъв Народ бягат от тематиката " Капитан Андреево ":

" Не разясняват какво се случва там, а това е един величествен скандал. " Капитан Андреево " е освен пропуснати изгоди за страната. Той е порт от Изтока към Европейски Съюз, през който минават огромни ползи.... Има подозрения, че там са забъркани ползи на хора, свързани с Има Такъв Народ. Има институции, които би трябвало да съберат доказателства за това, само че до момента в който това не се случи, хората би трябвало да гледат обстоятелствата. Първо, че проф. Христо Даскалов, който все още е с защита от НСО, тъй като разгласи обществено каква е обстановката на " Капитан Андреево ", му бе поискана оставката от сътрудниците от Има Такъв Народ дружно с сътрудниците от ГЕРБ. Синхронизирано деяние на Има Такъв Народ с ГЕРБ по тази точка ".

Иванов изрече мнение, че управлението на Има Такъв Народ е в колаборация с ГЕРБ и с Движение за права и свободи.

" Това се видя във връзка с избора на гуверньор на БНР. Ясно се видя по какъв начин Движение за права и свободи поддържаше кандидатурата на господин Каримански. Движение за права и свободи беше единствената ПГ, която го поддържа, с изключение на неговата ПГ на Има Такъв Народ ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР