Постното меню в затвора ще е по желание. Затворниците, които

...
Постното меню в затвора ще е по желание. Затворниците, които
Коментари Харесай

Предвижидат специално веганско меню за затворниците вегани

Постното меню в пандиза ще е по избор. Затворниците, които са вегани, ще могат да си избират дали да се хранят с класическата храна, която предлага кухнята на пандиза, или да си поръчат нещо " отвън менюто ", което не съдържа месо.

Оказва се и че доста пандизчии са набожни и постят или пък има такива, които избират да се хранят единствено със зеленчуци и разнообразни артикули от месото. Това демонстрира годишният отчет на правосъдното министерство за активността на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията " (ГДИН).

Пандизчиите могат даже да декларират по-специални желания като храна с повече въглехидратите, пилешко, телешко и свинско. Могат да се хранят и с меню от картофи и ориз, повече плодове или да натъртват на зеленчуците.

Прехраната на пандизчиите до скоро се осъществявала в границите на 3,20 лева приблизително дневно за един човек, който обаче не работи. С 50 стотинки по-скъпа е манджата за ангажираните в публично потребен труд в пандизите и 3,90 лева за малолетните в ПД Бойчиновци.

В посочените стойности на усреднения храноден не са включени разноските по приготовлението на кухненската продукция - електрическа енергия, вода, транспортни и други енергоносители, които резервират наклонност на непрекъснат напредък. Въпреки относително ниските стойности на дневния хранителен режим, лишените от независимост се осигуряваха с задоволителна по химически и калориен състав храна, поддържаща работоспособността и здравето им, изясняват от Министерство на правораздаването.

Именно поради това в бюджета за идната година се плануват повече средства за изхранване на пандизчиите. Друга самодейност, която са подели от ГДИН, е запазването на живота на пандизчиите и най към този момент в битката със самоубийствата и самонараняванията.

За задачата те са им подсигурили разнообразни надпревари по канадски битка и даже боядисване на яйца. " През 2017 година предпочитаните дейностите в бранш " Социална активност и възпитателна работа " при Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " са ориентирани към възстановяване успеваемостта на социално-възпитателната активност в местата за отнемане от независимост ", споделят от министерството.

" Реформирането на затворната система е ориентирана към одобряване на модели и практики за отнасяне на наказаните, гарантиращи човешките им права и основаване на условия за добиване на изгода от престоя им пандиза. В подтекста на тази промяна през последните години напъните на бранш Столична дирекция на вътрешните работи и обществените колегии по места са ориентирани към разрастване на необятен набор от действия, които спомагат за понижаване на негативното въздействие на пандизите ", изясняват публично от министерството. За задачата те приготвят честване на бележити дати и годишнини, публични и религиозни празници.

Провеждат се викторини, състезания, театрални постановки, в които самите пандизчии взимат присъединяване. Спортната активност също способства за смислената ангажираност на свободното време на лишените от независимост и ограничение на субкултуралната интензивност.

Участието в отборните начинания образуват в лишените от независимост умения за екипно взаимоотношение, упражняват самоконтрола и вентилират насъбраното напрежение, тревога и експанзия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР