Постижението на украинката Магучих не е зачетено! Стефка Костадинова все

...
Постижението на украинката Магучих не е зачетено! Стефка Костадинова все
Коментари Харесай

Постижението на украинката Магучих не е зачетено! Стефка Костадинова все още е №1 в скока на височина

Постижението на украинката Магучих не е зачетено! Стефка Костадинова към момента е №1 в скока на височина. Международната федерация по лека атлетика ратифицира общо 8 върха, само че измежду тях не бе достижението на Ярослава Магучих.

На 7 юли украинката прескочи поставената на 210 сантиметра летва в Париж. Така Магучих усъвършенства с 1 сантиметър великото достижение на Стефка Костадинова от 1987 година.

Почти три месеца по-късно обаче върхът на украинката към момента не е утвърден, което не го прави формален. На този стадий няма изясненост за какво това не се случва.

Признати върхове

Любопитното е, че Международната федерация ратифицира цели осем достижения, сложени по-късно на Магучих, като измежду тях влизат влизат това на Арманд Дуплантис в овчарския скок, на Якоб Ингебритсен на 3000 метра, както и на австралийската Джесика Хил на 2000 метра при дамите.

Останалите върхове са в дисциплини при юношите и девойките до 20 години.

За да бъде утвърден един връх в леката атлетика, той би трябвало да дава отговор на 30 разнообразни правила, като явно хората, от които зависи това одобрение имат някои подозрения към достижението на Магучих.

Има ли нещо неправилно?

Разбира се, това никога не значи, че в нейния опит има нещо неправилно, тъй като няма тъкмо избран период, в който връх би трябвало да бъде утвърден.

Любопитното в тази ситуация е, че Международната федерация към този момент взе решение по достижения, сложени по-късно на Магучих, а нейното от 7 юли към момента стои със звездичка, което не го прави публично.

Източник: blitz

Още вести четете в: Спорт За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР