Постигнато е споразумение с властите за снемане на обвинениятаEricsson е

...
Постигнато е споразумение с властите за снемане на обвинениятаEricsson е
Коментари Харесай

Ericsson плаща над $1 млрд. на САЩ по казуса с корупцията

Постигнато е съглашение с управляващите за снемане на обвиняванията

Ericsson е на път да реши противен проблем с американските управляващи, който ще й коства над 1 милиарда $
(снимка: CCO Public Domain)

Шведският производител на информационно съоръжение Ericsson се съгласи да заплати на Съединени американски щати повече от 1 милиард $ за прекратяне на обвиняванията в корупция, заяви Ройтерс .

Още в края на септември се появиха информации, че компанията може да подписа сходно съглашение с американските управляващи. По-рано следствието на Съединени американски щати разкри, че Ericsson е подкупвала държавни чиновници в страни като Китай, Виетнам и Джибути в продължение на доста години.
още по тематиката
Общата сума, която Ericsson би трябвало да заплати, включва наказателни наказания в размер на над 520 милиона $ и още 540 милиона $ към Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати.

Ericsson признава, че е нарушила американския закон за корупционните практики в чужбина (FCPA), като е взела участие в скица, включваща заплащане на подкупи и подправяне на записи от 2000 до 2016 година

Компанията твърди, че към този момент е преразгледала антикорупционната си стратегия и е подхванала ограничения за възстановяване на нейната нравственос и спазването й.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР