Постигнато е споразумение между ЕНЕРГО-ПРО и Български ВиК холдинг ЕАД

...
Постигнато е споразумение между ЕНЕРГО-ПРО и Български ВиК холдинг ЕАД
Коментари Харесай

Постигнато е споразумение между ЕНЕРГО-ПРО и Български ВиК холдинг ЕАД за Видин

Постигнато е съглашение сред ЕНЕРГО-ПРО и " Български ВиК холдинг " ЕАД поради предизвестието, че от 6 декември 2021 година стопират тока към " ВиК Видин " ЕООД. Причината е обвързване от 515 000 лева

Това оповестиха от Управителния съвет на " Български ВиК холдинг " ЕАД. 

От " Водоснабдяване и канализация-Видин " ЕООД са кандидатствали пред " Български ВиК холдинг " ЕАД за финансиране на търговски заем.
Община Видин вкарва умна система за сметосъбиране
На извършеното през днешния ден съвещание на Общински съвет – Видин беше подкрепено предлагането на кмета доктор Цветан Ценков за закупуване на...

" Управителният съвет на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД показва още веднъж своята угриженост, че сметките за електрическа енергия за целия ВиК бранш през последната половин година надвишават приходите за услугата, инкасирани във ВиК сдруженията ", написа в известието.

" Ръководството на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД взаимно с министъра на районното развиване и благоустройството арх. Виолета Комитова, представители на Асоциацията на ВиК операторите, на синдикатите и на КЕВР търсят решения за незабавни ограничения и актуализиране на цената на водата, която не отразява действителното положение на пазара ", показват от сдружението.

Оттам упорстват КЕВР да вземе незабавни ограничения, защото секторът е изправен пред банкрут.

" Както е обществено известно, от август 2021 година насам цената на електрическата енергия за индустрията скочи до рекордни стойности, като сега огромна част от ВиК сдруженията получават тройно по-високи фактури за електрическа енергия. Убедени сме, че обществото ни е обединено в едно – жителите, изключително в обстановка на пандемия, не могат да останат без водоподаване и чиста питейна вода ", се споделя в позицията.
Ще останат ли без вода Шумен и Добрич, поради задълженията на ВиК-тата?
Ще останат ли Шумен и Добрич без вода, поради поетапното прекъсване на тока от " Енерго-про " в здания на ВиК операторите? Причината за край...

Към момента " Водоснабдяване и канализация-Видин “ ЕООД и още 22 ВиК сдруженията в страната са в групата на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД, чийто принципал е министърът на районното развиване и благоустройството.

 

 

 

Още от ВИДИН:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР