Постигнато бе и съгласие за намаляване на разходите за роумингПрограмата

...
Постигнато бе и съгласие за намаляване на разходите за роумингПрограмата
Коментари Харесай

ЕС заделя 30 млн. евро за интернет в Западните Балкани

Постигнато бе и единодушие за понижаване на разноските за роуминг

Програмата в региона на цифровите технологии за Западните Балкани включва ограничения като вложения в широколентовия достъп

Лидерите на Европейски Съюз и на страните от Западните Балкани се споразумяха в София да подхващат редица дейности за възстановяване цифровата съгласуваност в района, наред с енергийната и транспортната инфраструктура.

Европейски Съюз е заделил 30 милиона евро за вложения за обезпечаване на широколентов достъп в целия район. Партньорите реализираха и единодушие за разширение на наличните в района механизми за понижаване на разноските за роуминг към шестте страни сътрудници, като Европейски Съюз ще създаде в същото време пътна карта за понижаване на цената на роуминга сред Западните Балкани и Европейски Съюз.
още по тематиката
Редом с това Европейски Съюз ще поддържа прекосяването на района към нови енергийни източници посредством поощряване на източници на възобновима сила, в това число стабилно потребление на водноелектрическа сила.

Комисията ще усили и поддръжката си за младежта и образованието, по-специално с удвояване на финансирането за „ Еразъм + “ за района и посредством пускане на пилотен план за подвижност в региона на професионалното обучение и образование.

През 2018 година Комисията ще сътвори също по този начин „ Лаборатория за младежта на Западните Балкани “, която да обезпечава платформа за новаторско разработване на политики, ориентирани към потребностите на младежите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР