Постигната е търговска сделка между Великобритания и ЕС. Това обявиха

...
Постигната е търговска сделка между Великобритания и ЕС. Това обявиха
Коментари Харесай

Бъдни вечер донесе на ЕС и Великобритания сделка за Брекзит


Постигната е комерсиална договорка сред Англия и Европейски Съюз. Това оповестиха от Европейската комисия, съобщи Нова телевизия. През цялата нощ договарящите на двете страни са изчиствали последните неразбирателства.

Предвижда се намирането на трайно решение по въпроса с риболова да бъде отсрочено с над пет години. Именно той предизвикваше разногласия до последните часове преди оповестяването на триумфа на договорка та.

„ Всичко, което беше дадено на английски народ по време на референдума през 2016 година и в изборите предходната година се извършва със сключването на договорка та. Върнахме си контрола върху нашите пари, граници, закони, търговия и нашите риболовни води. Сделката е фантастична вест за фамилиите и бизнеса във всички елементи на Обединеното кралство ”, се споделя в позиция на английското държавно управление, представена от Би Би Си.

„ Ще имаме цялостно политическо и икономическа самостоятелност на 1-ви януари 2021 ”, допълват от държавното управление.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и основният преговорящ на Европейски Съюз Мишел Барние показаха облекчение и приканиха Европа да гледа напред. „ Постигането на съглашение бе виновното решение и за двете страни ”, съобщи Фон дер Лайен. Тя дефинира договарянията като доста сложни.

„ Целият спор постоянно е бил по отношение на суверинитета. Трябва да се запитаме какво значи тази дума за нас през 21 век. Тя е обвързвана с обединяването на нашите сили, с това да си оказваме помощ взаимно във времена на рецесии вместо да се опитваме да се изправяме на крайници сами. Европейски Съюз демонстрира по какъв начин това се случва на процедура ”, съобщи ръководителят на Европейската комисия.

Барние означи, че в четирите години на договарянията Европейски Съюз е останал обединен. Той изрази страдание, че Англия се отхвърля от обмена на студенти и постанова ограничавания на придвижването на жителите на Европейски Съюз.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР