Постигната е сделка между Великобритания и ЕС за протокола за

...
Постигната е сделка между Великобритания и ЕС за протокола за
Коментари Харесай

Постигната е сделка между Великобритания и ЕС за Северна Ирландия

Постигната е договорка сред Англия и Европейски Съюз за протокола за Северна Ирландия , заяви Би Би Си, като се базира на свои високопоставени източници в Лондон и Брюксел. Британският премиер е насрочил конференция за по-късно денем.

Разговорите се проточиха повече от година. Имаше в действителност моменти, когато връзките бяха изключително напрегнати; изключително, ядосан от евентуално да стартира да анулира елементи от взаимно контрактуваното съглашение.

В избрани моменти изглеждаше, че двете страни може да се насочат към " комерсиална война ", в случай че някой не отстъпи. В последна и двете страни направиха остъпки.

Риши Сунак сложи на пауза законодателството, отменящи елементи от протокола, а Брюксел спря правосъдната процедура. Преговорите се ускориха и настроението се промени. Отминаха дните, в които дипломатите ви споделяха, че " нищо " в действителност не се случва и че договарянията не водят до на никое място.
 Сунак решен да се реализира договорката за Северна Ирландия
Сунак решен да се реализира договорката за Северна Ирландия

Премиерът на Ирландия Лео Варадкар сподели пред кореспонденти по-рано в събота, че е допустимо, само че не е обезпечено съглашение през идващите дни

Политиците предизвестяват, че " дяволът е в детайлите ". Ето кои са главните проблеми, за които би трябвало да се следи, когато излезе повече информация по въпроса.
Ролята на Европейския съд . При настоящето положение на нещата Северна Ирландия следва някои търговски правила на Европейски Съюз макар обстоятелството, че Обединеното кралство напусна Европейски Съюз. Първоначално английското държавно управление изиска унищожаване на надзора от страна на Европейския съд , само че Европейски Съюз се противопостави Думата на Стормонт . Северна Ирландия не може официално да въздейства върху разпоредбите на Европейски Съюз, защото не е членка. Това следва макар продължаването на спазването на някои закони на Европейски Съюз, с цел да се подсигурява безпроблемна търговия с Република Ирландия. Политиците и бизнесът в Северна Ирландия значително имат вяра, че районната власт би трябвало да получи по-значима роля за справяне с " недостига на народна власт " Колко зелена е зелената лента? Обединеното кралство и Европейски Съюз са съгласни, че английските артикули, които остават в Северна Ирландия, би трябвало да бъдат обект на по-малко инспекции и надзор, в сравнение с продуктите, които ще бъдат транспортирани през границата в Република Ирландия. Доверените търговци ще бъдат позволени до по този начин наречената зелена лента - само че детайлностите остават да се видят, в това число въпроса кой се квалифицира като приближен търговец. Данъчни въпроси . Бизнесът в Северна Ирландия следва разпоредбите на Европейски Съюз по отношение на Данък добавена стойност и държавната помощ. Sky News оповестява, че договорката ще включва възобновяване на пълномощията на Обединеното кралство за събиране на Данък добавена стойност в Северна Ирландия.   Европейски Съюз регистрира прогрес, само че и компликации в договарянията с Лондон за Северна Ирландия
Европейски Съюз регистрира прогрес, само че и компликации в договарянията с Лондон за Северна Ирландия

За Брюксел е значимо да възвърне доверието с Великобритания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР