Постигнат е консенсус в ЕС относно решението за започване на

...
Постигнат е консенсус в ЕС относно решението за започване на
Коментари Харесай

Османи: ЕС постигна консенсус за начало на преговорите с РС Македония

Постигнат е консенсус в Европейски Съюз по отношение на решението за започване на договаряния с Република Северна Македония – абсолютно и с искане за осъществяване на първата междуправителствена конференция незабавно след одобряването на преговорната рамка. Това съобщи вицепремиерът по европейските въпроси Буяр Османи.

Според Османи, решението се чака да бъде доказано през днешния ден, а по-късно на 24 март то ще бъде официализирано от министрите за Европа и външните работи и по-късно на среща на върха на водачите на Европейски Съюз, планувана за 26 март под формата на видеоконферентна връзка.

„ Това е извънредно добра вест, освен поради постигнатия консенсус от всички 27 държави-членки във връзка с всички разлики, които съществуват през последните 15 години, само че е и в действителност исторически миг за страната. Все отново през днешния ден и през идващите дни това би трябвало да бъде публично доказано “, сподели Османи.

Положителните вести от Брюксел, както осведоми Османи, идват след срещата на непрекъснатите представители на Европейски Съюз, на която беше разисквано разширението. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР