Постигнат е частичен напредък по време на преговорите за Брекзит,

...
Постигнат е частичен напредък по време на преговорите за Брекзит,
Коментари Харесай

ЕС постави краен срок на Лондон за Брекзит

Постигнат е непълен прогрес по време на договарянията за Брекзит , само че към момента би трябвало повече работа за разрешаване на няколко точки .

Това съобщи основният договарящ от Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние на конференция с английския министър Дейвид Дейвис, осведоми " Гардиън ".

Барние разясни, че през идващите две седмици е необходим още по-голям прогрес , с цел да могат двете страни да стартират договаряния за бъдещите стопански връзки.

 Лондон дефинира по кое време напуща Европейски Съюз
Лондон дефинира по кое време напуща Европейски Съюз

В Брюксел стартира шестият кръг от договарянията

Той акцентира, че до две седмици Брюксел желае да получи отговор от Лондон по отношение на въпроса за уреждането на финансовите сметки сред Англия и Европейски Съюз. Барние даде на Англия краен период от две седмици да предложи повече пари , в случай че желае комерсиалните договаряния да стартират след декември.

Време е за техническа работа и уточнения, посочи Мишел Барние на конференцията и добави, че желаят предсказуемост и гладко овакантяване на Англия.

 Снимка 322927
Източник:

По думите му по време на извънредно комплицираните договаряния Европейски Съюз не е изискал отстъпки и не възнамерява да прави, като договарянията се основават на обстоятелства и задължения.

Ако погледнем решенията на Европейския съвет, съгласно него, би трябвало да има забележителен прогрес - това значи действителен прогрес, с цел да стартира втората фаза от договарянията.

Барние сподели, че към момента би трябвало да бъдат позволени проблеми, свързани с обединяването на фамилиите, въздействието на Европейския съд и обществените облаги.

Преговарящият от Европейски Съюз удостовери, че по въпроса за правата на жителите е реализиран " някакъв прогрес ", защото Англия е предоставила " потребни уточнения " по някои аспекти.

Той обясни, че с цел да реализиран общите задания, двете страни ще работят " интензивно " до срещата на върха на Европейски Съюз през декември.

 Снимка 322925
Източник:

От своя страна английският министър за Брекзит Дейвид Дейвис съобщи, че е нужна еластичност и прагматизъм от двете страни.

Тази седмица работихме по въпросите, по които имаме разлики, сподели Дейвис.

 Мей май е подготвена да заплати повече за Брекзит
Мей май е подготвена да заплати повече за Брекзит

Преговорите се намират в задънена улица

Британският политик настоя, че Северна Ирландия би трябвало да напусне митническия съюз и единния пазар .

Според " Гардиън " с коментара си Дейвис наподобява отхвърля предложение в изминал в общественото пространство документ на Европейски Съюз, че Северна Ирландия ще остане в митническия съюз и в единния пазар.

Но Англия ще резервира целостта си , успокои Дейвис.

По въпроса за финансовите отговорности министърът увери, че Лондон ще извърши уговорките си към Европейски Съюз.

Дейвис показа, че към момента остава забранен въпросът за правата на жителите.

Приоритетът ни е, по думите му, да запазим суверенитета на английските съдилища.

На въпрос на немски публицист дали Европейски Съюз се нуждае от отстъпки през идващите две седмици, с цел да стартират търговски договаряния, Барние отговори утвърдително, пояснявайки, че Англия би трябвало да предложи отстъпки през идващите две седмици преди срещата на върха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР