Постигнахме сериозни резултати при добро взаимодействие с МВР през миналата

...
Постигнахме сериозни резултати при добро взаимодействие с МВР през миналата
Коментари Харесай

Гешев: Налице е тенденция за ръст на всички видове престъпност

" Постигнахме съществени резултати при положително взаимоотношение с Министерство на вътрешните работи през предходната година в битката с битовата престъпност, каквато наклонност сега не е налице. През 2020 година бяха извършени 1249 взаимни интервенции в над 3000 обитаеми места, разкрити са над 2000 закононарушения и са упрекнати над 1186 лица “.

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев при представянето на отчет на Центъра за проучване на демокрацията на тематика „ Битова престъпност и доверие в полицията “.

„ Когато имахме добър синхрон с Министерство на вътрешните работи, в този момент не е по този начин, се опитахме да развием необятна медийна акция, в това число и с визити на обитаеми места при осъществени закононарушения. Целта бе доверието и спокойствието на българските жители, да се покаже, че страната съществува и си прави работата. Отзвукът по места беше позитивен “, уточни още основният прокурор.

Той посочи, че службите на Министерство на вътрешните работи през последните месеци главно са се съсредоточени върху изборните закононарушения и „ някои положителни практики са прекратени “. Сред тях - практиката да се организират взаимни интервенции към учебните заведения, свързани с битката против разпространяването на опиати.

По думите му „ войната, която се води против прокуратурата, е реалност “ и отхвърли да взе участие в нея.

„ Персонализирането на проблемите сред институциите води до проблеми в битката с престъпността и взрив на престъпността “, сподели основният прокурор и предизвести, че е налице наклонност за растеж на всички типове престъпност.

„ Призовавам да продължи положителното взаимоотношение сред институциите. Няма по какъв начин причинител на закононарушение да бъде осъден, наказан и това да има превантивна функционалност върху други възможни причинители на закононарушения, без полицията да проверява, да разкрие това закононарушение и без да уведоми прокуратурата “, съобщи Иван Гешев.

Той назова „ политически изказвания “ настояването на новия министър на правораздаването той да си подаде оставката.

„ Ще отговоря и по закачлив метод - в случай че оставката на основния прокурор Иван Гешев ще реши казуса с цените на тока, на храните, на икономическото състояние на страната, в това число ще приключи пандемията в целия свят, аз на драго сърце ще си подам оставката “, съобщи Гешев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР