Постигнахме съгласие, че всички държавни детски градини и ясли ще

...
Постигнахме съгласие, че всички държавни детски градини и ясли ще
Коментари Харесай

Елисавета Белобрадова: Постигнахме съгласие държавните детски градини и ясли да са безплатни

Постигнахме единодушие, че всички държавни детски градини и ясли ще бъдат безвъзмездни. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ Елисавета Белобрадова от „ Демократична България “ по отношение на договарянията сред „ Продължаваме промяната “ Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Демократична България “.

Тя добави, че са повдигнали въпроса, че въпреки всичко това не взема решение казуса с дефицита тук-там, който обаче генерално е проблем на София.

„ Огромна част от тези деца, за които няма място, са на територията на София. От Софийска община ни споделят, че пари няма. Господин Василев акцентира, че при диалог със Софийска община има едни 70 млн. и се губим по трасето има ли пари, няма ли пари. Проблемът е на районно равнище и е бил поддържан на районно равнище дълго време “, сподели тя.

Кооперативите са една от различните форми, която може да се употребява, добави Белобрадова и даде за образец Германия, където една гледачка гледа 4 до 5 деца в лично жилище.

„ Това са едни различни форми, които биха могли доста бързо да оказват помощ на доста родители да намерят места за своите деца. Въпросът е доколко страната ще се задейства бързо и по кое време страната ще стартира да отпуска ваучери за родителите, чиито деца са на частна детска градина “, добави Белобрадова.

На въпроса има ли пари страната за безвъзмездни детски градини и ясли тя отговори, че сега диалозите се водят на тематика правила, по които ще работят, и няма по какъв начин в границите на 4 часа някой да успее да калкулира тези разноски.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР