Постигнахме консенсус да се увеличат средствата за пряка помощ за

...
Постигнахме консенсус да се увеличат средствата за пряка помощ за
Коментари Харесай

Нинова, синдикати и работодатели искат повече пряка помощ в Плана за възстановяване

Постигнахме консенсус да се усилят средствата за директна помощ за стопанската система в процентите, заложени в Плана за възобновяване и развиване. Това разгласи вицепремиерът Корнелия Нинова, откакто организира срещи с работодатели и синдикати по тяхно гледище.

Васил Велев от АИКБ уточни, че предприятията са изчерпали опциите си да получават заеми поради задлъжнялостта и по тази причина се разгласи за „ по-сериозно вложение на необятен фронт “, съкращаване на веригите на доставки и бърза директна поддръжка – дори и преди окончателното одобрение на проекта.
Нинова акцентира, че за Българска социалистическа партия „ това е поредна и аргументирана позиция “.
Вътре в обединението ще има още диалози по тематиката: „ Сигурно имаме нюанси и разлики, само че сме отворени за безусловно колегиален партньорски естествен диалог, а още повече, че зад позицията, която през днешния ден показваме, стоят национално показаните работодателски организации и синдикати. Тоест това е преобладаващото мнение на българската стопанска система и промишленост и синдикатите, с цел да се запазят работните места и да се покачват приходите към този момент и със техните причини, не с нашите партийни или като парламентарна група, само че и с техните причини. Мисля, че ще бъдем по-силни в тези диалози “.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР