постигна трудна победа с 2:1 след обрат над и по

...
постигна трудна победа с 2:1 след обрат над и по
Коментари Харесай

Сити надигра ПСЖ, но страда за сладък обрат, с който превзе върха в Шампионска лига

реализира сложна победа с 2:1 след поврат над и по този метод им лиши лидерската позиция в групата на !
Очаквайте детайлности!
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Ман Сити: Едерсон, Уокър, Рубен Диаш, Стоунс, Кансело, Зинченко, Родри, Гюндоган, Марез, Стърлинг, Бернардо Силва
ПСЖ: Навас, Хакими, Кимпембе, Маркиньос, Нуно Мендеш, Гай, Паредес, Ерера, Неймар, Меси, Мбапе


ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
50` - 0:1! Изненадващо на фона на събитията гостите поведоха. Меси получи на границата на наказателното поле, подаде остро в наказателното поле и макар че топката се отклони в неприятелски защитник, тя стигна до Килиан Мбапе, който вкара сред краката на Едерсон.
След гола " обръчът " към наказателното поле на френския гранд се стегна още повече. Малко повече от четвърт час след дуела Марез стреля от близко след отлична композиция, само че Навас избави.
63` - 1:1! Страхотно извеждащо подаване по фланга от Родри и последвал паралелен пас в наказателното поле, след който топката застана на пътя на Стърлинг и британският национал съумя да я чукне в опразнената врата от непосредствена отдалеченост.
ПСЖ можеше още веднъж да шокира своя противник в 74-ата минута. Тогава Неймар комбинира с Ди Мария и остана в наказателното поле, където размина противникови бранители и се оказа на отлична стрелкова позиция, само че ударът му мина с малко около вратата.
77` - 2:1! Марез откри на далечната греда Бернардо Силва, който с едно допиране смъкна за Габриел Жезус. Нападателят замахна мощно, само че в действителност стреля леко и точно от непосредствена отдалеченост, с което преодоля Навас и реализира цялостния поврат.
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Домакините започнаха доста по-активно и предстоящо имаха съществено преимущество при притежанието на топката. Още в 5-ата минута Родри откри топката в наказателното поле с глава след подаване от директен свободен удар и я насочи добре, само че там неприятелски защитник се намеси и избави отбора си.
В 18-ата минтуа Рияд Марез овладя подаване в наказателното поле и стреля в левия ъгъл на Навас, само че там Хакими се намеси ослепително и отклони топката, с цел да излезе тя в ъглов удар.
Четвърт час по-късно Илкай Гюндоган се оказа на съвършена позиция централно против вратата и шутира, само че ударът му се отклони в левия непряк дирек на Кейлор Навас. Секунди по-късно костариканецът се намеси впечатляващо, с цел да избави удар на Марез от границата на наказателното поле.
През първото полувреме " жителите " несъмнено надиграха гостите и имаха съвсем 3 пъти повече опити за гол (11 против 3), а също така имаха преимущество и при притежанието на топката. ПСЖ имаше единствено един прецизен удар и възможностите за отбора бяха единствено на контраатаки.

ПРЕДИ ДВУБОЯ
Победа за Сити ще му подсигурява първото място, а и отмъщението против ПСЖ за загубата във втория кръг, която в действителност бе първата от този противник при директните им конфликти (3 победи и 2 равенства в останалите им срещи).
Притеснителен за Пеп Гуардиола обаче е фактът, че неговият отбор е позволил цели 7 гола в 4-те дуела досега в групите (в 3 от мачовете побеждават, 4-ият е точно провалянето от парижани). И това на фона на едвам 2-та във вратата им от цели 13 срещи през предходната акция.
ПСЖ към този момент има удобна преднина от 11 точки в Лига 1 и може да се концентрира в Шампионска лига, където е в серия от 7 следващи мача без загуба (5 победи и 2 загуби) - в тях са вкарани приблизително 3,43 попадения!
Все отново би трябвало да се означи, че френският гранд не е печелил посещение в Шампионска лига в 3 следващи случая (2 равенства и 1 загуба) - серия, която стартира със загубата точно от Сити на полуфиналите през предишния сезон. Маурисио Почетино, който е някогашен управител на Тотнъм, не е печелил на този стадион ( " Етихад " ) от февруари месец през 2016 година, като от този момент има 2 равенства и 4 загуби.
Въпреки головата мощност на двата отбора статистически не се чакат доста попадения през първата част - за последните 7 срещи на Сити с френски противници в никакъв случай не се е случвало да има повече от 1 гол. Най-големият удар по " жителите " пък ще бъде отсъствието на техния халф Кевин де Бройне. Феран Торес също е с контузия, а Джак Грийлиш е под въпрос. За ПСЖ Бернат и Дракслер са навън, а Верати и Вайналдум под въпрос.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР