Постигна се съгласие между членовете на ЕС за активиране на

...
Постигна се съгласие между членовете на ЕС за активиране на
Коментари Харесай

Правосъдният министър: България се присъедини към искането за разследване за военни престъпленя в Украйна

" Постигна се единодушие сред членовете на Европейски Съюз за активиране на инструкция за краткотрайна отбрана, невиждано в границите на три дни, в помощ на украинците, които бягат от войната. Тя съществува от 2001 година и за първи път се задейства. Бе подложен и въпросът за наказателно гонене на Владимир Путин пред трибунала в Хага. България се причисли към настояването за следствие за военни престъпленя в Украйна от страна на Русия ", съобщи в предаването " На Фокус " по Нова телевизия правосъдният министър .

Според нея хибридният темперамент на война ще затрудни следствието, само че съобщи, че има начини за определяне на оригиналността и достоверността на доказателствата, в това число и в електронен вид.

бе безапелационна, че битката за промяна на основния прокурор и промяната в правосъдната система продължава и по време на действителната война в Украйна.

" Нито държавното управление, нито болшинството в парламента пренебрегват заложените цели за правосъдна промяна ", означи тя.

Мнението ѝ е, че Висш съдебен съвет е изправен пред исторически тест - да покаже дали е формиран от хора с гръбнак.

" Процедурните малки врати ги чакахме. Те търсят прикритие зад процедурата. Правилата за промяна на основния прокурор ще бъдат изготвени от правната комисия в Народното събрание. Една от огромните борби е за независимостта на правосъдната власт, не може да имаме основен прокурор, който дефинира осъдително решение на европейски съд за правата на човека като " правно нищо ", сподели още Йорданова.

" Главният прокурор би трябвало да пази и почита правата на хората и техните свободи, да не уронва престижа на институциите ", добави тя.

" Не съм обезкуражена от компликациите и от процедурните хватки. Смятам, че ще доведем до дъно замисленото. Пейзажът ще бъде значително изменен, когато това се случи ", уверена е.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР