постигна много ценна победа в битката си за титлата на

...
постигна много ценна победа в битката си за титлата на
Коментари Харесай

В снежна буря: Ман Сити "отстреля" Уест Хем и задмина Ливърпул

реализира доста скъпа победа в борбата си за купата на Англия, откакто победи с 2:1 гостуващия Уест Хем в следващ мач от 13-ия кръг в британския футболен хайлайф.
И въпреки разликата при попаденията да бе минимална до самия завършек на мача, то „ гражданите” не оставиха подозрения в снежния Манчестър кой е по-класният тим, контролирайки напълно събитията на терена и протичащото се на него.
През първата част в северозападна Англия с изключение на между тях, двата тима трябваше да се борят и с извънредно тежките метеорологични условия, откакто снеговалежът на „ Етихад” бе доста мощен, а почивката сред двете полувремена бе удължена с 5 минути, с цел да може чиновниците на стадиона да се погрижат и да почистят терена изцяло.


Въпреки снегът, през първата част Илкай Гюндоган даде превес на „ гражданите” с попадение, а в самия завършек на срещата влезлият като запаса Фернандиньо повиши 2:0.
Секунди по-късно Бернардо Силва вкара и трети гол, само че португалецът бе в състояние на засада и страничният арбитър подвигна флага си, отменяйки попадението. В сетните секунди на мача обаче Мануел Лансини върна едно попадение, откакто осъществя ослепително попадение, само че това бе всичко от Уест Хем в срещата.
Така Манчестър Сити измести Ливърпул от второто място и отборът към този момент е с 29 точки, до момента в който хората на Юрген Клоп са с 28. Уест Хем остава пети с 23 точки. В междинния кръг на Премиър лийг Манчестър Сити са на посетители на Астън Вила и ще бъдат без Аймерик Лапорт, който си изкара жълт картон в срещата с " чуковете ". За тях следва мач с Брайтън вкъщи.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР