Постигането на универсалните по характер, но тясно взаимосвързани Цели за

...
Постигането на универсалните по характер, но тясно взаимосвързани Цели за
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: По време на българското председателство на Съвета на ЕС стартираха преговори за ново споразумение за партньорство със 79 държави от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн


Постигането на универсалните по темперамент, само че тясно взаимосвързани Цели за стабилно развиване, заложени в План 2030, са ключът към посрещането на актуалните световни провокации. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в изявлението си по време на Срещата на върха за мира „ Нелсън Мандела “ в границите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Форумът е отдаден на 100-годишнината от рождението на Нелсън Мандела, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Пред участниците в срещата Бойко Борисов съобщи, че Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на актуалната година постави обилни старания за реализиране на прогрес и консенсус сред държавите-членки по главните посоки в тази област.

„ Гордеем се, че в този интервал беше признат мандатът на Европейския съюз за започване на договаряния за подписване на ново съглашение за партньорство със 79 страни от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн. Преговорите имат за цел съвременно и динамично партньорство с тези страни, като значим инструмент за справяне с световните провокации – от битката с бедността и неравенството до насърчаването на мира, сигурността и устойчивия напредък за всички “, акцентира Борисов.

По време на изявлението си българският министър-председател прикани за унищожаване на насилието поради полова, религиозна и етническа принадлежност в Африка и в целия свят. Борисов се разгласи и за овластяването на дамите и на младежите, които са бъдещето на света.

Министър-председателят Бойко Борисов изрази и откровената съпричастност на българския народ към идеалите на Нелсън Мандела за независимост, пълноправие и правдивост в връзките сред хората на всички места по света. „ Нелсън Мандела остана вечно в човешката история като ослепителен знак на устрема на африканските нации, както и на всички нации по света, към независимост, мир, развиване и благополучие. Неговото дело провокира поредицата събития и промени, довели до одобряването на ново мислене и връзки в интернационален проект, чиято основа е отбраната на правата на индивида, дружно с обезпечаване на обществена правдивост, развиване и поощряване на помиряването “, акцентира Борисов.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР