Постигането на ефективни резултати в борбата с корупцията изисква обединяване

...
Постигането на ефективни резултати в борбата с корупцията изисква обединяване
Коментари Харесай

Радев: Борбата с корупцията изисква общи усилия

" Постигането на ефикасни резултати в битката с корупцията изисква сливане на напъните от партньорските страни " - това съобщи президентът Румен Радев на среща с Пол Ахърн – първи заместник-помощник секретар в Министерството на финансите на Съединените американски щати. На срещата, провела се през днешния ден на „ Дондуков “ 2, участва и американският дипломат в България Херо Мустафа, оповестиха от пресцентъра на президентската институция.

Държавният глава уточни, че българското общество се намира във значим миг от своето развиване и има големи упования от страна на жителите за възобновяване на доверието в държавността и за повече бистрота в работата на институциите. " Затова желаеме хората, които заемат значими постове в ръководството на страната, да бъдат открити, както и всички магистрати. Да има бистрота във връзка с банковите им  сметки и имуществото им, без значение дали у нас или в чужбина ", акцентира Румен Радев.

По думите на президента инвестицията в бистрота и битката с корупцията е освен отбрана на националната ни сигурност, само че и на икономическите ползи и гражданските свободи. От решителните стъпки в тази тенденция зависи и възобновяване на бизнес средата в България.

Обща бе позицията за нуждата от още по-активно партньорство сред България и Съединени американски щати в битката с проведената престъпност и корупцията и за подсилване на върховенството на закона.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР