Постепенно войната се връща на територията на Русия - в

...
Постепенно войната се връща на територията на Русия - в
Коментари Харесай

Зеленски: Войната постепенно се връща в Русия

„ Постепенно войната се връща на територията на Русия - в нейните центрове и военни бази, и това е неминуем, натурален и безусловно обективен развой “, сподели украинският президент Володимир Зеленски, откакто три дрона бяха свалени над Москва - офанзива, при която по данни на съветските управляващи е ранен един човек.

„ Всяка цел, която носи война, а не мир, би трябвало да бъде унищожена “, сподели той

„ Украйна става все по-силна “, добави той, като предизвести обаче, че страната би трябвало да се приготви за нови офанзиви против енергийната инфраструктура през зимата.

„ Но би трябвало да сме наясно, че както и през предходната година съветските терористи могат да нападат енергийния ни бранш и сериозни обекти и тази зима “, сподели Зеленски и добави, че при визитата му в Ивано-Франковск е била разисквана подготовката за „ всички вероятни сюжети “, заяви Българска телеграфна агенция.

Той акцентира, че не може да има преустановяване на огъня, до момента в който украинската войска е в нахлуване

Зеленски приказва, откакто три украински дрона бяха свалени над Москва тази нощ, както заяви съветското министерство на защитата. Атаката нанесе вреди на фасадите на две високи здания с офиси и наложи за малко да бъде краткотрайно затворено московското интернационално летище „ Внуково “.

Москва съобщи също, че съветските сили са осуетили тази нощ и опит на Киев за нахлуване против анексирания от Русия полуостров Крим с 25 украински дрона.

Посланикът приветства и стратегическото партньорство сред София и Вашингтон и го дефинира като по-силно от всеки път

Нападенията са следващите скорошни офанзиви с дронове, в това число против Кремъл и съветски градове наоколо до границата с Украйна, за които Москва упреква Киев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР