Постепенно вече лятото си отива и започва есента, това сочи

...
Постепенно вече лятото си отива и започва есента, това сочи
Коментари Харесай

Край с лятото! Синоптиците обявиха голямо застудяване след дни, а на места и сняг!

Постепенно към този момент лятото си отива и стартира есента, това сочи средносрочната прогноза за времето, показана в „ Дарик Кафе “. Днес и на следващия ден времето ще е лятно, с доста високи температури, тук-там даже 34-35 градуса. Дъжд и мраз обаче ще ни връхлетят в края на седмицата, написа в. " Телеграф ".

В петък, когато честваме оповестяването на независимостта на България, температурите ще паднат с 10 градуса.

Още в сряда следобяд обаче с навлизане от север-северозапад на по-хладен въздух ще стартира захлаждане. Ще има валежи, а на доста места и гръмотевични стихии. Ще е прохладно, най-много в Северна България.

Този развой на захлаждане ще продължи в четвъртък и изключително в петък, когато се чака да е много студено. Дневните оптимални температури на запад, изключително във високите полета, ще бъдат под 20 градуса. А утринните - даже под 10 градуса.

На празничния ден ще бъде прохладно, като към момента тук-там ще има валежи.

След това температурите последователно ще се покачат, в събота и неделя ще доближат 20-25 градуса, само че не се чакат топли дни, като тези, на които в този момент се радваме.

Следващата седмица температурите ще се запазят в тези граници и времето ще бъде типично есенно. Ще има повече облаци и благоприятни условия за превалявания.

“Тази година метеорологичната есен настава дружно с астрономическата, а нормално я изпреварва с 5-10 дни. Този път обаче захлаждането се случва навреме”, изяснява пред " Труд " и синоптикът от ТВ-МЕТ Петър Янков.

Той показва, че интервал с нови превалявания ще настъпи идващият понеделник и те ще продължат до края на месеца. Затопляне и стабилизиране на времето се чака след 3 октомври. Според прогнозите от четвъртък времето ще се скапе и по морето и към този момент няма да бъде уместно за плаж.

“Нахлуващият вятър ще откаже всички искащи да почиват по нашето Черноморие”, споделя синоптикът Петър Янков. Той предизвестява, че в четвъртък в планините над 2 200 метра надморска височина ще превали сняг. “Тогава към този момент няма да е уместно за планински туризъм. Пътеките ще са мокри и хлъзгави, ще е много прохладно. За феновете на походите времето ще е удобно след 3 октомври”, прецизира Янков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР