Постепенно Търговският регистър възвръща функционалността си. От Агенцията по вписванията

...
Постепенно Търговският регистър възвръща функционалността си. От Агенцията по вписванията
Коментари Харесай

Още една функция на Търговския регистър заработи, следващата седмица - повече

Постепенно Търговският указател възстановява функционалността си. От Агенцията по вписванията оповестиха, че е обновено подаването на данни от Търговския указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел към средата за междурегистров продан (RegiX), поддържана от Държавната организация „ Електронно ръководство “ .
" Това улеснява доста покупко-продажбите по закупуване и прекачване на благосъстоятелност, в това число и на МПС, за които нотариуси и Министерство на вътрешните работи обменят информация по длъжностен път електронно посредством достъп доникъде за междурегистров продан (RegiX) ", прецизират от Агенцията, която е под шапката на Министерството на правораздаването.
Става ясно, че продължава работата по обновяване на достъпа до останалите функционалности на регистъра. Предприети са ограничения по недопускане на сривове в инфраструктурата за възобновяване на регистъра, както и за устойчивата работа на останалите регистри .
" Характерът на софтуерните процеси допуска регистърът да действа пълноценно и с цялостния си набор от вписани данни . Агенция по вписванията още веднъж акцентира, че нарушаването на работата на регистъра не е обвързвано със злонамерена външна интервенция, нито е обвързвано с случай в киберпространството . Рискове за злоупотреби с наличните данни не съществуват ", безапелационни още от профилираното звено.
Припомняме, че Търговският указател се срина предходната седмица. Според специалисти казусът с блокирането му е поради занижен надзор. Вчера пък (16 август) шефът на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова успокои, че нямало изгубена информация. От Агенцията оповестиха, че сривът в базата данни се дължи не на хакерска офанзива, а на механически проблем. Уведомен за казуса беше министърът на правораздаването, който на собствен ред е сезирал прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи.
Днес (17 август) обаче се срина и уеб сайтът на Министерството на правораздаването. От ведомството на Цецка Цачева прецизираха, че интернет страницата ще е налична след 13:00 ч. Проверка на сподели обаче, че към сегашния миг порталът не е деен и сподели, че смисъла на " след 13:00 ч. " е много разтегливо.
Междувременно Българска национална телевизия заяви, че министър председателят Бойко Борисов е провел среща с правосъдния министър Цецка Цачева, като мотивът за диалозите към момента остава неразбираем.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР