Постепенно медицински консенсус надделява над грешните разбирания на едно загубено

...
Постепенно медицински консенсус надделява над грешните разбирания на едно загубено
Коментари Харесай

И Норвегия обмисля забрана на трансджендър терапията за деца

Постепенно медицински консенсус надвива над неверните разбирания на едно изгубено потомство

Още една страна в Европа се причислява към листата на страни, счели за належащо да предлагат възбраната на противоречивите и нездравословни трансджендър лечения за деца. Борда по опазване на здравето в Норвегия (БЗН) е излязъл със мнение, че потреблението на хормонална терапия, блокери на пубертета и интервенции за промяна на пола при деца би трябвало да се квалифицират като пробни процедури и означават, че растежът на броя норвежци под 12-годишна възраст, които се разпознават като „ трансджендъри ” е стеснителен.

„ Малко се знае за това какви са дълготрайните резултати на тези процедури. Сегашните стандарти за промяна на пола при деца са рискови за здравето , изключително за тези, които не могат персонално да изразят единодушието си за тях. Децата няма по какъв начин да знаят, че тези процедури не могат да бъдат обърнати и че един път подложили се на тях, няма по какъв начин да върнат времето обратно ”, пишат от БЗН.

Решението на Норвегия идва месеци, откакто сходно бе взето във Финландия, Швеция и Англия и Франция . Съображенията там са идентични. В контрастност обаче е Съединени американски щати, където така наречен „ трансджендър общество ”, се надигна в митинг на сходни оферти, наричайки законодателите с трансформиралите се в обичайни думи и изречения като: „ екстремисти ”, „ извънредно десни ”, „ расисти ” и „ трансфоби ”. Това, което се случва по света обаче демонстрира, че Вашингтон въобще не е „ в крайник ” с разговора, който се води в международното здравно общество по отношението на промяна на пола – било то оперативно, или посредством хормонална терапия.

Още през септември 2021 година над 50 медици, учени, адвокати, доктори, философия, психиатри, съдии и психоаналитици от Франция разгласиха отворено писмо, с което заклеймяваха модерната наклонност за промяна на пола още от ранна детска възраст. Тази „ мода ” стана рисково известна в така наречен „ развити общества ” през последното десетилетие, а част от идеологията зад нея съумя да се промъкне даже до Източна Европа, където хората са доста по-консервативни.



А самата трансджендър идеология в целия ѝ злободневен искра в този момент е трансфорат в нищо повече от инструмент на фармацевтичните компании, които да смучат средства от фамилиите на тези, подвели се по демократичната агитация и объркали желанието на детето си да пробва  облекла от другия пол за малко с някаква всеобща полова принадлежност. И наподобява медицинският консенсус стартира надвива над неверните разбирания на едно подведено и изгубено потомство.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР