Постепенно изискванията на ЕС ще позволяват производство само на коли,

...
Постепенно изискванията на ЕС ще позволяват производство само на коли,
Коментари Харесай

До 2035 г. ще трябва да подменим автомобилите си с електрически, смята експерт

Постепенно условията на Европейски Съюз ще разрешават произвеждане единствено на коли, които дават отговор на стандартите Евро 6 и  Евро 7. Ако това се случи, автомобилния парк в България ще бъде извънредно остарял. Това сподели за Euronews Bulgariа Петър Киров от гражданската платформа “Airbg.info ”. По думите му тогава няма да се създават и аварийни елементи за тези по-стари коли . Така желаеме или не, ще бъдем принудени да подменим автомобила си с нов, което ще е доста мъчно поради стандарта у нас, заключи Киров.
Ще е мъчно и скъпо, само че ще докара до това, че в едно домакинство няма да има по две или три коли, а единствено по една. Освен, че цената на колите с различно гориво е по-висока, и самото гориво е по-скъпо.
Петър Киров, гражданската платформа “Airbg.info ”

Синтетичното гориво се добива от различни източници, които може да са на химическа или растителна основа. Това са коли с различно гориво – към тях спадат тези с електрически мотори, както моторите на атомна основа и синтетично гориво, изясни специалистът.

Относно качеството на въздуха, който дишаме, Петър Киров регистрира, че страната ни се подрежда на 51-во място по замърсяване . Данните са от швейцарско изследване и демонстрират, че зад нас са единствено Черна Гора и Северна Македония. От страните в Европейски Съюз обаче водим класацията , заключи Киров.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР