Постепенно днес от запад на изток валежите ще започнат да

...
Постепенно днес от запад на изток валежите ще започнат да
Коментари Харесай

Прогнозата на климатолозите: ето кога ще спрат валежите

Постепенно през днешния ден от запад на изток преваляванията ще стартират да понижават. Това разгласи климатологът проф. Георги Рачев в студиото на „ Здравей, България”.

„ Югоизточна България ще остане под въздействието на топлия фронт. Там ще продължи да вали в обилни количества през днешния ден и могат да се появят проблеми. От петък стартира доста съществено захлаждане. Очакват ни температури от минус 10 градуса. Може да паднат и до минус 15”, сподели още той.
 Седмичен хороскоп за 11-17 януари  Седмичен хороскоп за 11-17 януари  Седмичен хороскоп за 11-17 януари  Седмичен хороскоп за 11-17 януари
По думите му захлаждането ще бъде обвързвано със съществено натоварване на енергийната ни система. „ Тогава водноелектрическите ни централи ще бъдат компенсаторите на потреблението. Вода има достатъчно”, сподели Рачев.

„ Имам другари, които от 20 години са планинари. В неделя те бяха на 2000 м височина. Разказаха, че са виждали сняг, стихии, само че за първи път на такава височина ги е валял проливен дъжд”, описа климатологът.

Още по тематиката гледайте във видеото.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР