Поставянето на вендинг машини с лекарства е неподходяща и потенциално

...
Поставянето на вендинг машини с лекарства е неподходяща и потенциално
Коментари Харесай

Николай Костов: Машините за лекарства обезсмислят ролята на фармацевта

„ Поставянето на вендинг машини с медикаменти е несъответствуваща и евентуално рискова мярка за здравето на хората и няма да реши никакви проблеми с лекарствоснадяването на популацията, тъй като то е по-обширно нещо в сравнение с няколко продукта във вендинг машина “. 

Това мнение изрази ръководителят на Асоциацията на притежателите на аптеки Николай Костов , който разяснява една от най-актуалните тематики на миналата седмица. Предложението на „ Възраждане “ бе признато доста остро от множеството фармацевти , които показаха редица опасения от следствията, в случай че мярката бъде въведена в страната ни. 

Според Костов продаването на медикаменти през автомати обезсмисля тежката регулация на аптеките и ролята на магистър фармацевта. Той даде образец с това, че сега съгласно законодателството даже асистент фармацевтът може да отпуска такива медикаменти единствено под надзора на магистър фармацевта .

Костов изрази мнение, че поддържането на вендинг машини за медикаменти в дребните обитаеми места би било нерантабилно и заради причина не чака да има интерес от страна на аптеките към тях. По думите му в тези автомати могат да се продават само двайсетина продукта, които могат теоретично да бъдат медикаменти

България изпрати водачите Петко Димитров Венцислав Дункин с боен обред

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР