Поставянето на ултиматуми от страна на ГЕРБ е несериозно. Това

...
Поставянето на ултиматуми от страна на ГЕРБ е несериозно. Това
Коментари Харесай

Николай Денков към ГЕРБ: С ултиматуми няма да стане, несериозно е

Поставянето на ултиматуми от страна на ГЕРБ е несериозно. Това съобщи пред Българска национална телевизия акад. Николай Денков от " Продължаваме промяната - Демократична България ". Така той разяснява изказването на шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, която изиска до края на седмицата втората мощ да показа собствен проектокабинет.

" Това, което ние сме решили, е че ще подготвим стратегия за 18 месеца. При тази политическа неустановеност всичко друго би било нереалистично.

Малко попресилват сътрудниците от ГЕРБ обстановката. Това е тяхно предложение да се работи по този метод. Ние най-добронамерено се опитваме. Да почнеш да поставяш улимтатуми за периоди утре-вдругиден наподобява малко несериозно. Ако някой ще слага ултиматуми имат цялостната независимост да вършат какото са решили ", разяснява Денков.

И добави, че няма по какъв начин ГЕРБ хем да са в процеса по съставяне на държавно управление, хем да слагат ултиматуми.

Денков сподели, че дали ще има техен проектокабинет преди първия мандат е въпрос, който предстои на разискване от партиите в обединението.

" Има настройка, че би могло да се върви и към този вид, само че нищо не е готово. Това е опит да се пресира във времето с концепцията да се изведат медйни дивиденти. Не считам, че това изключително оказва помощ ", сподели още Денков.

И добави, че през днешния ден за първи път е усетил от страна на ГЕРБ напън за пред медиите.

" Вчерашната среща бе в изключитлено сложна обстановка. Дали е имало трикове не мога да кажа. От наша страна изцяло доброжелателно се опитваме да намерим решение - кабинет със относително постоянна поддръжка, само че и да взема решение проблемите ".

Така Денков разяснява вчерашната лидерска среща сред двете обединения.

Според Денков бъдещите министри би трябвало да са и специалисти, и политически лица, с цел да могат да се оправят с работата, само че и да носят политическа отговорност.

" Ако сложим неутрални специалисти въпросът е кой носи политическата отговорност ", изясни той.

Той повтори за следващ път, че неговата коалиция няма да поддържа първия мандат или да взе участие в съдружно ръководство с ГЕРБ.

" ГЕРБ е политически конкурент. Но в случай че са виновен политически конкурент ние имаме да решаваме обща задача. Няма доверие в двете страни. Всички тези комплицирани дейности са свързани с това - макар неналичието на доверие да се възнамеряват действия, които да бъдат изпълнени от двете групи ", изясни Денков.

На гласоподавателите, които са срещу сядането на една маса с ГЕРБ той изясни, че другите възможности са или да се върви бързо на нови избори, или коалиция на ГЕРБ с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Според Денков по-добра опция е " в случай че успеем да докараме да има държавно управление за най-малко няколко месеца ".

" Имаме мандатоносител и това е ГЕРБ. Добре е да попитаме за какво мандатоносителя се пробва да трансферира отговорността върху втория ", сподели още Денков.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР