Поставянето на трета доза от препарата на „АстраЗенека“ работи срещу

...
Поставянето на трета доза от препарата на „АстраЗенека“ работи срещу
Коментари Харесай

И от „АстраЗенека“ обявиха, че след бустерна доза ваксината им работи срещу „Омикрон“

Поставянето на трета доза от препарата на „ АстраЗенека “ работи против „ Омикрон “, като доста усилва броя на антителата. Това оповестява фармацевтичната компания, цитирайки лабораторно проучване на Оксфордския университет.

В изследването са били обезвредени титри на новия по-заразен Коронавирус вид, които са били мощно повлияни при трета игла – в пъти повече спрямо данните при две игли. От фармацевтичната компания прецизират, че антителата против „ Омикрон “ след бустерна доза са по-високи от тези на преболедувалите от COVID- 19.

Според „ АстраЗенека “ две дози от имунизацията им защищават от „ Делта “ разновидността. Проучването проучва кръвни проби, взети от 41 лица, инфектирани с COVID-19, които са имунизирани по скица с две дози, три дози или преболедували.

Уточнява се, че изследването е направено от без значение от откриватели от Оксфордския университет, като данните са близки до тези от съперниците „ Пфайзер " / " Бионтех “, които откриха, че трета доза от имунизацията им работи против „ Омикрон “.

„ След като в този момент познаваме по-добре „ Омикрон “, мислим, че ще се окаже реакцията на Т-клетките да обезпечава трайна отбрана против тежко боледуване и хоспитализация “, съобщи Мене Пангалос, началник на развойния отдел на „ АстраЗенека " по отношение на главен съставен елемент на имунната система, реагиращ на зараза.

Въпреки положителните резултати, „ АстраЗенека " съобщи, че работи с сътрудниците си от Оксфордския университет за основаване на характерна ваксина за вид „ Омикрон “, както вършат и другите производители на ваксини.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР