Поставянето на павилиони се прави, след утвърдена схема, след това

...
Поставянето на павилиони се прави, след утвърдена схема, след това
Коментари Харесай

Иван Сотиров: Незаконен е павилионът, захранван от тока, убил момчето

Поставянето на павилиони се прави, след одобрена скица, по-късно би трябвало да има скица за включване и да има контракт с ЧЕЗ. Не ми наподобява законно включен този обект. Това съобщи някогашният зам.-кмет на София Иван Сотиров в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

За непрекъснатия обект, документите, за издаване на позволение, е по-сериозна. Процедурата е извънредно ясна. Би трябвало в районната администрация да се съхраняват документи за този обект, добави той.

Експертът и някогашен шеф на ЕСО Иван Айолов съобщи, че нещастието демонстрира в какво положение се намираме. Наблюдаваме едно безпределно прекачване, което не дава отговор на истината. Дали ще се зареди непрекъснат или краткотраен обект, процедурата е една и съща. Подава се заявление, прави се наставление, план, координиране и осъществяване и приемателна комисия.

По думите му в тази ситуация имаме нелегално включване. „ Ако имахме заземяване на металната рамка нямаше да се стигне до съдбовния случай. Този, които е изпълнявал тази тръбна мрежа би трябвало да носи отговорност “.

Сотиров изясни по какъв начин се правят инспекциите на такива обекти. „ Нямам физическа опция да се ревизира всичко. Проверка се прави преди стартиране на обекта, след което отговорност носи притежателят на павилиона “. Това е частен павилион, който е включен от ЧЕЗ. Големият проблем е, че притежателите, на противозаконни обекти стартират обжалвания и се крият, като по този метод пречат на общината да влезе във функционалността си “, оплака се някогашният столичен кмет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР