Поставяне на открити и закрити велопаркинги в Пловдив ще гласува

...
Поставяне на открити и закрити велопаркинги в Пловдив ще гласува
Коментари Харесай

Гласуват поставянето на велопаркинги и велогаражи в Пловдив

Поставяне на открити и закрити велопаркинги в Пловдив ще гласоподава на идната сесия на 13 януари Общинският съвет на града по предложение на групата съветници на „ Демократична България “. За да се узаконят оборудванията, се постанова в общинската разпоредба за преместваемите обекти да се одобри вкарването на понятията “велогараж ” и “велопаркинг ”.

На фона на формалните данни, сочещи Пловдив като един от градовете в България с най-мръсен въздух, както и фактът, че съществуващите велоалеи в града с всяка минала година се употребяват от ден на ден и повече, вносителите упорстват да се развие велосипедната инфраструктура в града на тепетата, като се уреди нормативно поставянетона постройки, където колелетата и тротинетките да се съхраняват за улеснение на ползващите ги. Така тласъкът на пловдивчани за употребяват екологичен превоз ще е още по-голям, акцентират от Демократична България.

Промените в наредбата имат за цел и да се отвори опция за хората по тяхна самодейност да слагат такива гаражи наоколо до местоживеенето им, където ще могат да съхраняват освен колела, само че и детски и инвалидни колички.

Понятията “велогараж ” и “велопаркинг ” са заложени в Националната разпоредба за обмисляне и планиране на информационно – транспортната система на урбанизираните територии и с приемането им от Общинския съветсе цели синхронизиране на националното и локалното законодателство.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР