Поставяме си високи цели – да облекчим администрацията, да ограничим

...
Поставяме си високи цели – да облекчим администрацията, да ограничим
Коментари Харесай

Нинова пое икономиката: Фокусът ни е българският бизнес, фирмите ще почувстват, че има и държава


Поставяме си високи цели – да облекчим администрацията, да ограничим сивия бранш, да насочим вниманието си към българския бизнес, да почувстват компаниите, че имат страната до себе си, да насърчим износа. Всички тези ограничения да бъдат в интерес на високия стопански напредък. Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, която пое поста от Даниела Везиева. Заедно с Даниел Лорер Нинова пое ръководството на ведомството, което в новото държавно управление ще е разграничено на две – на стопанската система и промишлеността и на нововъведенията и растежа.

Може би най-важното нещо, което успяхме да реализираме в последните месеци е да поставим здрава основа на смяна и да повдигнем завесата за транспарантната бизнес среда, обърна се към наследниците си Даниела Везиева.

От своя страна Даниел Лорер добави, че първите задания ще бъдат обзор на фишовете по Плана за възобновяване и развиване и двете оперативни стратегии, и осмисляне на набора от финансови принадлежности за подкрепяне на бизнеса.

България е отворена за интелигентен бизнес, желаеме да бъдем първи, сподели още Лорер и съобщи, че в околните 4 години ще се чуват доста забавни истории за България.

В България имаме прекомерно положителни експерти в тази сфера, високи технологии, IT сфера и това би било спомагателен тласък да развиваме подобен хъб, тъй като знаете, че въпросът с фрагментите е един от най-важните в българската стопанска система, добави Корнелия Нинова.

Нинова и Лорер подсигуряваха, че няма да има конкуренция сред техните две министерства.

" Продължаваме промяната " желаеме да наложим един нов метод на работа. Това значи, че не би трябвало да има търкания сред министерствата, а колаборация, акцентира Лорер.

Относно преструктурирането на Министерство на стопанската система в две обособени структури двамата разясниха, че в период от един месец ще се изяснят всички административни детайлности.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР