Поставяме началото на строителството на финалните етапи от реализирането на

...
Поставяме началото на строителството на финалните етапи от реализирането на
Коментари Харесай

До август догодина пускат още 13 км от магистрала Струма

Поставяме началото на строителството на финалните стадии от реализирането на Автомагистрала „ Струма “. Проектът е значим освен за Благоевградска област и Югозападна България, а и за цялата ни страна, като народен, европейски, транснационален приоритет. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, който дружно с министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски направи първа копка за строителството на лот 3.1 от Автомагистрала „ Струма “ сред Благоевград у Крупник.

На събитието участва и Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ – ръководителят инж. Дончо Атанасов и членовете инж. Светослав Глосов и инж. Веселин Давидов. 

Отсечката е с дължина 12,6 км. В нея е планувано да се изградят два огромни пътни възела – Благоевград юг и при Симитли, както и над 20 инженерни уреди, в това число огромни мостове над Струма и реките Логодашка и Суха, изясни министър Нанков.

„ Убеден съм, че с положителни темпове и организация и работа строителите ще се оправят освен в период, само че и ослепително със своите задължения и ще сме очевидци през август 2019 година на подготвена и построена права от Автомагистрала „ Струма “, сподели Нанков.

Той пожела сполучлива работа на строителите и компанията от надзора, като означи и че следва много работа по привършване на археологическите изследвания по трасето на лот- а. Министърът изрече и своята признателност към Агенция „ Пътна инфраструктура “ за големия размер работа преди същинското строителство.

„ Въпреки известното закъснение успяхме да издадем строителните позволения и да работим по графиците, с цел да имаме след две години 12,6 км нова автомагистрала “, сподели още министърът на районното развиване и благоустройството.

Изграждането на сектора сред Благоевград и Крупник от автомагистрала „ Струма “. Лот 3.1 се финансира от Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година Предвидено е и построяването на „ Интелигентни транспортни системи “ със станции за засичане и ръководство на трафика, видео наблюдаване и метеорологични станции.

Изпълнител на лот 3.1 е ДЗЗД „ Автомагистрала СТРУМА 3.1 “. Стойността на контракта е 139 021 499.92 лева без Данък добавена стойност. Строителният контрол ще реализира ДЗЗД „ СН Автомагистрала Струма Лот 3.1 “. Техният контракт е за 1 695 249.00 лева без Данък добавена стойност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР