Поставили сме си за цел да приемем всички мерки по

...
Поставили сме си за цел да приемем всички мерки по
Коментари Харесай

Асен Василев: Поставили сме си за цел да приемем всички мерки по втория транш по ПВУ до края на септември

Поставили сме си за цел да приемем всички ограничения по втория транш по ПВУ до края на септември. Това съобщи министърът на финансите Асен Василев по време на брифинг на държавното управление по отношение на втория транш по Плана за възстановяване и резистентност, съобщи кореспондент на " Фокус “.

" Проблемите, които бяха свързани с неправилното бюджетиране, към този момент са решени. Имаме бюджет, който е съответен. Новите ръководства на Национална агенция за приходите и Митници съумяха да съберат към 2 милиарда лв. повече доходи, в сравнение с страната направи. В момента хазната е на плюс от 500 млн. лв.. Това демонстрира, че тези средства постоянно са били там въпросът е бил да с е съберат`, сподели Василев по отношение на бюджета на страната.

" Ще се отнася до ПВУ. Една огромна част от законите към този момент бяха признати от Народното събрание. Част от законите са признати на първо четене, чакат да бъдат признати на второ четене. Част от законите, които не бяха даже създаден като Закона за енергетиката, са разработени и качени за публично разискване с концепцията да влязат в началото на септември в Народното събрание ", сподели той.

" Поставили сме си за цел до края на септември всички закони, свързани с втория транш по ПВУ да бъдат признати ", увери Василев.

" В ускорени темпове работим по останалите ограничения, които са законодателни, тъй че всички ограничения да са подготвени до края на септември. Тук става въпрос за комисията по ограничения за комисията по енергиен преход и нейният отчет да бъде създаден и част от възлаганията, които са забавени, да бъдат направени или създадени съответните поръчки, което би ни разрешило, в случай че до края на септември сме подготвени с по-голямата част от изискванията за второ заплащане, да го желаяме и получим в границите на годината.

Работата с Народното събрание е интензивна и извънредно значимо ", категоричен бе Василев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР