Поставили сме го на колене. Няма да пусна преписката, докато

...
Поставили сме го на колене. Няма да пусна преписката, докато
Коментари Харесай

Иванчева в СРС-та: Поставили сме го на колене

Поставили сме го на колене. Няма да пусна преписката, до момента в който не заплати. Това се чува на записите от СРС-тата, приложени против кмета на столичния кв. „ Младост “ Десислава Иванчева. Думите били изречени по време на една от срещите сред Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, стана ясно по време на съвещание на Апелативния профилиран съд. Вчера в късния следобяд магистратите потвърдиха ареста на тримата обвинени, написа "Монитор ".

Иванчева, Петрова и Дюлгеров бяха задържани при започване на предходната седмица за рушвет. Според прокуратурата кметицата е поискала от строителния бизнесмен Александър Ваклин 500 000 евро, с цел да даде зелена светлина на градежа на четири обекта.

250 000 евро били за първия. Те трябвало да се предадат на три транша от по към 70 000 евро, твърди прокуратурата. Тримата обвинени бяха задържани след предаването на първия транш. Държавното обвиняване твърди, че медиатор е бил точно Дюлгеров. Иванчева съзнателно бавила преписката на Ваклин за да го изнудва, твърди още прокуратурата.

По време на правосъдното съвещание стана ясно още, че откакто Иванчева схванала, че парите са предадени, се обадила на секретарката си Маргарита Стоянова и й наредила неотложно да извади преписката за градежа на компанията на Ваклин и да я придвижи. В правосъдната зала задържаната кметица твърдеше, че не познава Ваклин и не си спомняла за него. В цитираните от съда показания на разнообразни очевидци обаче излиза наяве, че Иванчева се е срещала със семейство Ваклин пред очевидци. Срещите обаче не дали резултат. Магистратите одобриха, че има задоволително доказателства за виновността на тримата закопчани. Според тях няма заплаха да се укрият, само че защото обвиняването е извънредно тежко, те биха могли да извършат закононарушения, в случай че са на независимост. Поисканата сума е в размер на 268 минимални работни заплати за страната. Определението на съда е дефинитивно и не предстои на облажване.

„ Ваклин груп “ евентуално си е дала комисионата на господин Дюлгеров. Това съобщи кметицата Десислава Иванчева пред магистратите. Така закопчаната кметица се обърна против медиатора в подкупа Петко Дюлгеров. Според обвиняването той е получил 20% от желаната сума. Прокуратурата твърди, че Дюлгеров се е срещнал с Ваклин, който му е дал парите в пакет в кафене „ Мементо “ в центъра на София. След това в заведение в градинката на Кристал Дюлгеров предава парите на Иванчева. И двете срещи са били снимани и документирани от камерите в заведенията. „ Искам неотложно да бъда освободена, не съм желала или получавала пари. Известни сме и няма късмет да се скриеме. Ние двете сме бойци, да се скриеме и да не срещнеме битката не е особено за нас “, викаше Иванчева на съдиите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР