Поставил съм си за цел да обиколя почти всички областни

...
Поставил съм си за цел да обиколя почти всички областни
Коментари Харесай

Министър Меджидиев: Проектът за ремонт и организация на Спешната помощ е неглижиран

Поставил съм си за цел да обиколя съвсем всички регионални и общински лечебни заведения в страната, с цел да се срещна с готовността за възможна Коронавирус вълна и подготовката на интензивни кревати и обезпечеността на фрагменти. Това разгласи на брифинг служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в.

Искам да видя до къде е стигнал проектут за Спешната помощ. Ремонтите и организацията на незабавните отделения. За страдание на доста от местата ремонт не е започвал макар извоюваните поръчки. На други места е почнал, само че поради повишението на цените, ремонтите са спрени. През последната една година тази стратегия е била безусловно неглижирана и в случай че не се продължи и не бъде приключена ще трупаме негативи – дови от финансова позиция, уточни Меджидиев. 

По думите му от здравна позиция усещанията му от инспекциите са много положителни.

За тези четири лечебни заведения не чух нито един пациент да се оплаче от оказаната му професионална помощ. Проблемите са от напълно друго равнище - администратично застраховане и прекъсване на ремонтите и недовършване на стартирани неща преди 7-8 месеца, добави служебният здравен министър. 

Само за тази година са нужни още 6 милиона лв., а за идната - над 40 милиона лв., за дотъкмяване на плановете по програмата за незабавните центрове, акцентира здравният министър.

Д-р Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в е извършил проверки в държавните лечебни заведения в Стара Загора, Сливен и Бургас. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР