Поставиха страната ни начело в любопитна класация.България е с най-малко

...
Поставиха страната ни начело в любопитна класация.България е с най-малко
Коментари Харесай

Българите най-малко пазаруват онлайн

Поставиха страната ни отпред в любопитна ранглиста.

България е с минимум пазаруващи през Интернет. 49 % от българите са купили нещо в мрежата през предходната година, сочат данните на Евростат.
     
Пазаруването онлайн продължава да печели позиции в Европейски Съюз, сочат още данните от най-новото годишно изследване за потреблението на осведомителни и информационни технологии (ИКТ) от семействата и физическите лица.

През 2022 година 91 % от европейците на възраст сред 16 и 74 години са употребявали интернет, като 75 % от тях са купували или поръчвали артикули или услуги за персонална приложимост през мрежата. Делът на пазаруващите онлайн е повишен от 55 % през 2012 година до 75 % през 2022 година, което дава отговор на нарастване с 20 процентни пункта (п.п.) за интервал от 10 години.

Най-висок дял на интернет потребителите, които са купували или поръчвали артикули или услуги онлайн, предходната година се регистрира в Нидерландия (92 процента), Дания (90 процента) и Ирландия (89 процента). На другия завършек на класацията, с минимум пазаруващи през мрежата, е България (49 процента).
     
Между 2012 година и 2022 година растежът на индикатора е бил изключително мощен в Естония (47 п.п.), Унгария (43 п.п.), Чехия и Румъния (41 п.п.).
 
Облеклото, обувките и аксесоарите са най-честите покупки онлайн.

През 2022 година в Европейски Съюз най-често през интернет са се купували облекла (включително спортно облекло), обувки или аксесоари (поръчвани от 42 % от интернет потребителите). Следват доставките от заведения за хранене, заведения за бързо хранене и кетъринг услуги (19 процента), козметика, артикули за хубост и уелнес (17 процента), обзавеждане, артикули за дома и градината (16 процента) и печатни книги, списания или вестници и спортни артикули (по 14 % за двете категории).

Покупките на физически артикули са надминали търсенето на услуги, регистрира Евростат, а " стопанската система на шерването ", открива нови способи за продан на артикули и услуги посредством интернет платформи, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР