Поставете ги в спалнята си и те ще ви успокоят

...
Поставете ги в спалнята си и те ще ви успокоят
Коментари Харесай

7 цветя за безгрижен сън

Поставете ги в спалнята си и те ще ви успокоят и лекуват.

Домашните растения пречистват въздуха, изпълват къщата с О2 и внасят цвят и въодушевление. Ако поставите цветя в спалнята, те може да оказват помощ и за по-добрата релаксация на организма Ви през нощта.

Ето седем растения, които да поставите край леглото си, с цел да се наспивате по-добре:

1. Жасмин


Научно е потвърдено, че той подкрепя положителния сън. Положителните резултати включват възстановяване качеството на съня, понижаване на тревогата и възстановяване на настроението при пробуждане. Видът Jasminum Polyanthum даже не цъфти, само че и останалите разновидности жасмин се отглеждат елементарно и не изискват несъразмерни грижи.

2. Лавандула


Лавандулата е употребена от хората като естествено средство за лекуване от епохи. Използва се и в козметиката за ароматизиране на сапуни, масла, шампоани. Тя е и отлично прочистващо средство, само че позитивните й качества не стопират до тук. Лавандулата в действителност може да помогне лекуването на бодърствуване и тревога. Изследователите признават, че растението с лилави цветчета може да отприщи успокояващи резултати при вдишването на аромата му.

3. Гардения


Това растение може да провокира унесеност тъкмо както таблетките за сън. Немско проучване върху мишки посочило, че гарденията има резултата на валиум върху животинките, които след облъчване с аромата през целия ден били по-слабо дейни и си почивали в ъгъла на клетката.

4. Алое


Едно от най-популярните естествени средства за лекуване, алоето успокоява възпаленията и раздразнената кожа, заличава белези. Ползва се за детоксикация на тялото, само че също може да помогне за разреждане на замърсяващи химикали в почистващите препарати, като по този метод прочиства спалнята ви. Когато в дома ви има повишени равнища на такива химикали, по растението ще се появят кафяви петна – по този начин ще сте алармирани да предприемете ограничения.

5. Английски бръшлян


Бръшлянът е включен в проучване на НАСА на 12 растения, пречистващи въздуха. Той най-ефективно усвояване формалдехидите. Лесно се отглежда, пораства при умерени температури и наподобява уместно за спалнята.

6. 


Премахва токсините като формалдехиди, ксилол и трихлоретилен. Може да пораства до височина към 4,5 м и се нуждае от задоволително светлина за най-благоприятен напредък. Помислете за нужното пространство, преди да си купите сходно растение за спалнята.

7. Дяволски бръшлян


И той попада в листата на НАСА за пречистващи въздуха растения. Което пък значи, че способства за положителния сън. Листата му падат каскадно, красиво и оформят цялостен проливен дъжд от растителност. Лесно се гледа, не изисква доста слънчева светлина, тъй че може да е съвършен избор за заети хора.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР